5. 5. 2022, 12:16 | Vir: STA

Real je "rojen" za ligo prvakov: poglejte, kaj je po tekmi povedal trener Madridčanov

Profimedia

Zgodovina kluba je tista, ki je pomagala Realu, da je prišel do finala lige prvakov. 

Nogometaši Reala so na povratni tekmi polfinala lige prvakov v Madridu po podaljšku s 3:1 premagali Manchester City in se uvrstili v finale.

Trinajstkratni prvaki elitnega klubskega prvenstva so bili že v povsem izgubljenem položaju, še v zadnji minuti rednega dela so v skupnem seštevku zaostajali z dvema goloma, a so se spet rešili. Trener Madridčanov ni podvomil v uspeh svoje ekipe, tudi ko je voda tekla v grlo. 

"Nimam časa razmišljati o tem. Vedel sem, da smo v težki situaciji, saj je Manchester kontroliral tekmo. Bili smo v igri za napredovanje vse dokler je obstaja možnost za dosego zadetka.Vesel sem, da bom lahko tam v finalu, v Parizu proti še enemu velikemu tekmecu," je dodal Ancelotti, ki pravi, da so velikih tekmecev vajeni. "To bo fantastična tekma za nogomet."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport)

"Ne morem reči, da smo navajeni takšnega tempa, a to, kar se je zgodilo v sredo zvečer, se je zgodilo proti Chelseaju in tudi proti PSG," je povedal Ancelotti, potem ko je postal prvi trener v zgodovini, ki se je petkrat uvrstil v finale tega tekmovanja.

"Zgodovina tega kluba je tista, ki nam pomaga, da nadaljujemo, ko se zdi, da nas ni več. Tekma je šla že proti koncu, a smo uspeli najti zadnje atome moči," je pojasnjeval 62-letni Italijan.

Ancelotti bo tudi v finalu lovil zgodovinski dosežek

V primeru zmagoslavja bi kot trener postavil nov rekord s štirimi evropskimi pokali. Dva je osvojil z Milanom (2003 in 2007) in enega z Realom (2014).

Na drugi strani jim bo 28. maja na finalni tekmi v Parizu stal šestkratni zmagovalec tega tekmovanja Liverpool z Jurgenom Kloppom na klopi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Ancelotti je postal tudi prvi trener, ki je osvojil vseh pet najboljših evropskih lig, ko je Real prejšnji vikend osvojil naslov la lige.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je zadnji neuspeh svoje ekipe v ligi prvakov pripisal nepredvidljivosti nogometa. City je ponoči na kultnem madridskem stadionu Santiago Bernabeu vodil z 1:0 in v 90. minuti s skupnim rezultatom 5:3, nato pa sta dva zadetka v 88 sekundah podaljšala tekmo. Karim Benzema je v podaljšku z enajstmetrovke pokopal upe angleške zasedbe.

Denar ne more kupiti lovorik

City kljub milijardam, ki so jih v zadnjih 14 letih vložili lastniki kluba iz Abu Dabija, še vedno čaka na naslov evropskega prvaka.

"Nismo igrali najbolje, vendar je normalno, da v polfinalu igralci čutijo pritisk," je povedal Guardiola. "Nogomet je nepredvidljiv, taka igra je. Sprejeti jo moramo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord