J. B. | 3. 1. 2023, 08:45

Se bo Cristiano Ronaldo že poleti vrnil v Evropo? Portugalec ima v svoji arabski pogodbi prav poseben člen

Profimedia

Eden najboljših nogometašev vseh časov začenja novo pustolovščino v svoji izjemno pisani in presežkov polni karieri. Toda ali ga bomo že kaj kmalu spet gledali na zelenicah stare celine?

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je pripotoval v Savdsko Arabijo, kjer bo danes uradno predstavljen kot novi član Al Nassra. Ronaldo je s slednjim podpisal najbolj dobičkonosno pogodbo v zgodovini nogometa.

Profimedia

Z igranjem za klub iz Rijada bo Ronaldo, ki so ga v Savdski Arabiji pozdravili skoraj s predsedniškimi častmi, letno skupaj s plačo in dodatnimi bonusi zaslužil neverjetnih 200 milijonov evrov!

Al Nassr je Ronaldu zgolj za podpis pogodbe obljubil dodaten bonus v višini 100 milijonov evrov.

Ob tem je zanimivo, da bi se Ronaldo ne glede na vse lahko že poleti vrnil v Evropo. V pogodbi z Al Nassrom ima namreč po pisanju Marce prav posebno klavzulo, ki mu dovoljuje, da se lahko v poletnem prestopnem roku kot posojen nogometaš preseli v Newcastle United, če si bo slednji zagotovil igranje v ligi prvakov.

Profimedia

Newcastle United je v lasti Public Investment Fund, denarnega sklada iz Savdske Arabije, zato klavzula dejansko ne preseneča preveč. Vprašanje pa je, ali bo klavzula seveda aktivirana, čeravno je res, da Newcastle Unitedu za zdaj v premier ligi kaže zelo dobro. Na lestvici zaseda tretje mesto, ki vodi v ligo prvakov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol