18. 4. 2022, 21:32

Škandal: najbolj zagret Katalonec lobiral in zato prejel plačilo

Profimedia
Škandal: najbolj zagret Katalonec lobiral in zato prejel plačilo (foto: Profimedia)

Španski nogometni superpokal se je preselil na Arabski polotok po pritisku nogometnih funkcionarjev. Za kaj je šlo?

Po poročanju španskega časnika bi se lahko branilec Barcelone Gerard Pique skupaj s predsednikom španske nogometne zveze Luisom Rubialesom ujel v korupcijski škandal.

Glede na posnetke in dokumente sta Pique in Rubiales sodelovala pri pritisku na oblasti v Savdski Arabiji, naj plačajo 24 milijonov evrov za gostitev španskega superpokala v tej državi.

Dokumenti in posnetki, ki so pricurljali v javnost, še razkrivajo, da se je Rubiales strinjal, da bo Piqueju plačal okoli 6 milijonov evrov za posel in skušal skriti vpletenost branilca Barce v pogodbe in zapise.

Pique je pomagal Rubialesu skleniti dogovor o selitvi španskega superpokala v Savdsko Arabijo, sporazum pa je bil sklenjen leta 2019. Predsednik RFEF je potrdil, da je Katalonec pomagal pri začetku pogajanj prek družbe Kosmos, v kateri je delničar. 

Pricurljali so pogovori med Piquejem in Rubialesom

V pogovoru je Rubiales povedal Piqueju: "Geri! Čestitke. In ne zaradi vaše včerajšnje odlične igre. Dogovor s Savdsko Arabijo je podpisan. Hvala za vse. Tukaj sem za vse, kar potrebujete. Velik objem."

Več pogovorov je razkritih v poročilu, v katerem je mogoče slišati, da je Pique prepričeval Rubialesa, da nadaljuje s projektom, ko je dvomil zaradi finančne ponudbe, predlagane avgusta 2019. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.