J. B. | 21. 11. 2023, 01:49

Slovenija je na Euru 2024! Ste že videli, kaj vse se je po velikem zmagoslavju dogajalo v Stožicah? (VIDEO)

Profimedia

Po dolgih 24 letih bo Slovenija spet zaigrala na nogometnem prvenstvu stare celine. Nogometaši so sinoči v Ljubljani poskrbeli za veselico, ki je še zlepa ne bo konec. Oglejte si, kaj vse se je dogajalo na največjem stadionu v državi.

Po dolgih 14 letih bo slovenska nogometna reprezentanca spet zaigrala na velikem tekmovanju. Ko je leta 2010 nastopila na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, je bil njen selektor Matjaž Kek. Zdaj jo bo na Euro 2024 odpeljal ... Matjaž Kek!

Slovenija je odločilno in tudi zadnjo tekmo v kvalifikacijah dobila z 2:1. V razprodanih Stožicah je bil nasprotnik Kazahstan, ki je sicer drago prodal svojo kožo. Toda Slovenija je bila boljša in na koncu slavila po zaslugi dveh Benjaminov - Šeško je ob koncu prvega polčasa izkoristil enajstmetrovko, Verbič je ob koncu drugega polčasa postregel s pravo mojstrovino.

"To je bil slovenski domači film. S slovenskimi igralci, režiserji, ki jih je bilo kar nekaj. Fantom sem se zahvalil. Imam strokovni štab, ki bi si ga želel vsak trener, selektor na svetu. Tudi nogometna zveza je dala vse, čeprav se pljuva vse povprek. Takšno je naše življenje. Ta slovenski igrani film je bil dobro zrežiran, odigran pa fantastično za oskarja. Ko vidim toliko mladine, toliko otrok ... ko vidim fante, ki so iz mladeničev zrasli v petih letih v moške in so naredili rezultat ... tudi jaz sem v nekem trenutku dvomil. A oni so v kvalifikacijah, kjer smo velikokrat 'viseli', pokazali moč in dobili vse pomembne tekme. To je pravi značaj," je po koncu tekme v Ljubljani razpredal Matjaž Kek.

Sprejem v središču Ljubljane

Slavje velikega uspeha se, kakopak, ni zaključilo na zelenici največjega stadiona v državi. Na ploščadi pred glavno tribuno so nogometaši z navijači slavili na za to priložnost postavljenem odru, že danes ob 16. uri nogometne junake čaka sprejem na Kongresnem trgu v središču slovenske prestolnice.

"Tako se je lep dan prevesil v čudovito noč in upamo, da je ta pozitivna energija, ki smo jo čutili ves čas na igrišču, tudi vam v veselje in ponos. Mislimo, da je Slovenija danes zasijala kot dan, in to je najlepše. Veseli smo, da so tudi nogometaši prispevali k uspehom slovenskega športa," je dodal Mariborčan Matjaž Kek.

Slovenija bo nasprotnike na Euru 2024 dobila 2. decembra na žrebu v Hamburgu, že zdaj pa je jasno, da bo ples kroglic dočakala v tretjem kakovostnem razredu. Ali bo imela zaradi tega kaj lažjo nalogo na turnirju v Nemčiji, bo vsekakor zanimivo videti ... 

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol