J. B./STA | 17. 1. 2023, 13:25

Slovenska najstnika uresničila sanje vseh mladih nogometašev: domače zelenice zamenjala za eno najimenitnejših lig

Tom Kljun

NK Tabor Sežana

Zimski prestopni rok je tudi v deželici na sončni strani Alp postregel s selitvama, ki sta dvignila veliko prahu.

Mladi slovenski nogometaš Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli k italijanskemu prvoligašu Spezii, kar je med drugim na novinarski konferenci ob predstavitvi 25-letnega branilca Joaa Moutinha potrdil športni direktor Stefano Melissano.

Kot je poročal italijanski prestopni "guru" Gianluca di Marzio, bo Spezia za Cipota odštela 700.000 evrov odškodnine, nogometaš pa bo podpisal pogodbo za štiri leta in pol.

Cipot, ki bo aprila dopolnil 20 let, je igralec sredine igrišča. O njegovem odhodu na Apeninski polotok pa se je govorilo že dlje časa. Zdaj je dokončno postal član Spezie, ki ima z 81 milijoni evrov četrto najnižjo tržno vrednost v elitni italijanski ligi. V tej je po 18 krogih na 15. mestu med 20 ekipami.

Po sledeh Sebastjana Cimerotiča

V Italijo se k prvoligašu Lecceju, a za zdaj k njegovi mladi zasedbi, seli 18-letni up sežanskega Tabora Tom Kljun. Levi krilni napadalec je v preteklosti igral tudi za Celje, kljub mladosti pa je v Prvi ligi Telemach zabeležil 49 nastopov. Za Lecce je v preteklosti med drugim igral tudi legendarni ljubljanski napadalec Sebastjan Cimerotič.

V elitni italijanski ligi so že Samir Handanović pri Interju, Petar Stojanović in Lovro Štubljar pri Empoliju, Martin Turk pri Sampdorii ter Jaka Bijol in Sandi Lovrić pri Udineseju.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ