J. B. | 23. 12. 2022, 12:22

Slovenski klubski nogomet pred novim milijonskim poslom, pri Muri napovedali, da bo padel rekord

Profimedia

Nekdanji slovenski reprezentant Fabijan Cipot je ljubezen do nogometa prenesel na oba svoja sina. Mlajši je zdaj tik pred tem, da pomaha v slovo državici na sončni strani Alp.

Ne samo Domžale, ki so sklenile posel z ameriškim klubom New York City FC za prestop komaj 17-letnega Mitjo Ileniča, v tokratnem zimskem prestopnem roku bodo odlično zaslužili tudi pri Muri. Tudi Prekmurci s prestopom najstnika.

Tio Cipot pri devetnajstih velja za enega najbolj obetavnih slovenskih nogometašev. To so prepoznali številni klubi, ki so se zadnjih nekaj mesecev borili za nogometašev podpis. Bitko je na koncu po pisanju časnika EkipaSN dobila Spezia, Cipotov prestop v klub elitne serie A bo zapečaten že v kratkem.

Muri se obeta zajetna odškodnina, v zameno za Cipota bo prejela vsaj milijon evrov.

"Tio Cipot ima kvaliteto, ki je ne dobiš s treningi. Je naravni talent in čeprav ima 19 let, je v mladi reprezentanci med najboljšimi. Veliko se je govorilo o njegovem prestopu, bo pa več znanega v naslednjem tednu. Pogajanja so precej daleč. Če bo prestopil, bo prestopil v eno izmed najmočnejših petih lig, kar slovenskemu klubu že dolgo ni uspelo. To je nov dokaz tega, kako pri Muri vzgajamo mlade igralce in tako bomo delali tudi v prihodnosti," je za Sportklub potrdil športni direktor Mure Denis Rajbar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NŠ Mura (@ns_mura)

Rajbar je pripomnil: "Gre za nogometno kvaliteto, ki jo redko vidimo. V kratkem bo prerasel okvirje slovenske lige. Seveda bi ga radi zadržali v Muri, ampak to na dolgi rok ni realna možnost. Bo pa zagotovo padel klubski rekord in s tem bomo še dodatno potrdili stabilnost kluba za naslednji dve leti."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec