J. B. | 4. 3. 2023, 15:55

Slovenski nogomet pretresel grozljiv incident: napadli so jih s kiji, ena oseba v bolnišnici, zveza z ostrim odzivom

Srdjan Zivulovic/Bobo

Uživali so v nogometni predstavi, potem pa so se znašli v čisto pravi grozljivki.

Pretekli konec tedna se je v slovenskem nogometu zgodil incident brez primere. Po tekmi Prve lige Telemach med Radomljami in Taborom je prišlo do grozljivega dogodka.

Navijače domačega kluba so napadli zamaskirani neznanci in nekaj oseb dejansko celo poškodovali.

"Napadli so jih s kiji in drugim topim orožjem," so sporočili iz vodstva Radomelj in dodali: "Napadalci so napadali in tolkli vsepovprek in povzročili hude poškodbe oseb, ki so bile napadene – tri navijače navijaške skupine Mlinarji so oskrbeli v ZD Domžale, medtem ko je zastavonoša s hujšimi poškodbami končal v UKC Ljubljana. Zamaskiranci so hudo poškodovali tudi starša našega mladega nogometaša, ki se je v tistem trenutku znašel na kraju dogodka."

Nekaj dni po dogodku se je odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije. Krovna organizacija je najostreje obsodila dogodek in poudarila, da bo naredila vse za to, da bodo storilci odgovarjali.

Peščica, ki meče slabo luč na nogomet

"Na Nogometni zvezi dogodek v Domžalah iskreno obžalujemo in najostreje obsojamo. Tudi sami zbiramo informacije, s katerimi bi lahko pomagali pri uradnem postopku in verjamemo, da bodo organi pregona prišli na sled peščici, ki s svojimi ekscesi meče slabo luč tako na nogomet, kot na šport kot tak. Bistvo športa in fer pleja je namreč popolnoma nasprotno kot to, kar zamaskirani nasilneži sporočajo z napadom na miroljubne, organizirane navijače enega naših klubov," je v izjavi za javnost zapisala NZS.

Gre za izredni dogodek

Krovna organizacija, ki ima sedež na Brdu pri Kranju, je dodala: "Nogometna zveza Slovenije najostreje obsoja vse oblike nasilja in diskriminacije. Z našimi aktivnostmi in v sodelovanju s klubi pa se bomo še naprej trudili in zagotavljali, da bodo nogometne tekme ostale dogodki, kamor bomo brez obotavljanja in strahu pripeljali tudi naše najmlajše. Tudi v primeru napada na navijače Radomelj gre za izredni dogodek, ki se je po vrhu vsega zgodil zunaj stadiona in območja, ki ga sicer varujejo varnostne službe."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.