N. V. | 23. 3. 2023, 17:55

Slovenski nogometaši dali vse od sebe na uvodni preizkušnji za nastop na evropskem prvenstvu

Profimedia

Bila je zares napeta tekma: kako smo si oddahnili, ko se je zatresla kazahstanska mreža.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci selektorja Matjaža Keka so si pred tekmo s Kazahstanom postavili jasen cilj: tri točke. S to državo so se naši nogometaši sicer pomerili prvič.

Napeta tekma

Že v 24. minuti tekme je po veliki napaki slovenske obrambe kazahstanski nogometaš Maksim Samorodov povsem neovirano streljal z glavo in brez težav premagal našega vratarja Jana Oblaka. Do izenačenja je Slovenija prišla šele v začetku drugega polčasa. Mrežo Kazahstana je po natančni podaji Adama Gnezde Čerina iz kota z glavo zatresel David Brekalo.

Usodna za Kazahstan je bila 78. minuta, ko je napadalec Žan Vipotnik postregel s pravo formo naših nogometašev in zapečatil kazahstansko usodo. Slovenija je prišla do prvega vodstva.

Kek in druščina pa so do konca tekme zadržali prednost, ki je Sloveniji uspela s pomembnim preobratom.

Tekma Kazahstan-Slovenija se je končala z rezultatom 1:2 in tako so naši nogometaši dosegli želene tri točke.

Našim nogometašem ni manjkalo podpore

Na tekmi smo bili tudi novinarji portala Metropolitan.si. Za čas tekme smo na Facebooku objavljali videoposnetke, ki so našim sledilcem približali vzdušje v Kazahstanu. 

Kljub temu, da je na tribunah stadiona Astana Arena manjkalo slovenskih navijačev, smo poskrbeli, da so ti lahko bili v duhu z našimi nogometaši.

Naslednja tekma v boju za evropsko prvenstvo

Na naslednji izziv slovenskih nogometašev ne bo treba čakati predlogo. Že v nedeljo ob 18. uri se bodo v domačih Stožicah pomerili s San Marinom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord