17. 11. 2023, 10:36 | Vir: STA

Natanko 24 let po pravljici v Ukrajini nova sanjska priložnost za nogometaše: Slovenija na Danskem igra za nastop na Euru 2024

Facebook/Nogometna zveza Slovenije

Bilo je 17. novembra 1999, ko je Slovenija v snežnem metežu v Kijevu šokirala svetovno nogometno javnost in se prebila na svoje prvo veliko tekmovanje. Natanko 24 let pozneje si bo četa selektorja Matjaža Keka nocoj na Danskem poskušala priigrati še nastop na Euru 2024.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Kobenhavnu poskusila izkoristiti prvo od dveh priložnosti za preboj na EP 2024 v Nemčiji.

Na predzadnji kvalifikacijski tekmi, ki bo - kot rečeno - na sporedu natanko 24 let po prvi uvrstitvi Slovenije na veliko tekmovanje (Euro 2000) bo igrala proti Danski, na zaključni turnir jo pelje zmaga na severu Evrope.

Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a tudi lastne kakovosti, ob pravem pristopu bi bil razplet lahko takšen, kot si ga želijo.

Slovenska reprezentanca se zaveda lastne kakovosti.

Slovenska reprezentanca se zaveda lastne kakovosti.

Facebook/Nogometna zveza Slovenije

Obračun pred skoraj 40.000 gledalci, med katerimi bo tudi 600 Slovencev, bodo sodili Španci, glavni sodnik bo Jose Maria Sanchez, pomočnika pa Raul Cabanero in Inigo Prieto.

Že pred tekmo Danska - Slovenija bo konec obračuna med Kazahstanom in San Marinom, pri čemer bi zmaga slednjega pomenila, da sta tako Danska kot Slovenija že na EP.

Tudi v primeru poraza na Danskem in zmage Kazahstana proti San Marinu bodo imeli Slovenci novo priložnost za preboj na EP v ponedeljek, ko bodo ob 20.45 gostili prav Kazahstance. Proti njim bi zadostovala že točka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord