J. B. | 14. 1. 2023, 20:12

Sramota na nogometnem turnirju: otroci vzklikali grozljive napeve, navijači pretepli starše in enega celo zabodli

YouTube/Kurir/posnetek zaslona

Kdaj bodo končno pozabljene zamere iz preteklosti? Koliko časa bomo še živeli v primežu nacionalne nestrpnosti? Kar se je zgodilo, je dno dna ...

V Sarajevu v teh dneh poteka nogometni turnir za mlade nogometaše, na katerem sodelujeta tudi slovenska kluba Svoboda in OŠ Olimpija Ljubljana. Toda namesto da bi turnir v javnosti odmeval zaradi dobrih predstav obetavnih nogometašev, odličnih zadetkov in razburljivih rezultatov, se je zgodila sramota brez primere.

Na tekmi med fantiči, starimi okrog 10 let, so se člani ene od ekip ob robu igrišča objeli in začeli složno prepevati: "Ubij Srba, ubij Srba!"

Številni obiskovalci so bili v šoku, a to je bil le začetek grozljive izkušnje gostov iz Srbije.

V popoldanskih urah se je prava drama odvijala tudi v hotelu, v katerem je bila nastanjena Zvezdara, ekipa iz Srbije. Otroke in njihove starše so napadli podivjani huligani z maskami na obrazih, metali solzivec in kurili pirotehnična sredstva, ob tem pa gosta iz Beograda celo zabodli z nožem.

Nekateri starši, ki so kakopak želeli zaščititi svoje otroke, so se spopadli s huligani, padali so težko udarci, nakar je red naredila šele policija. Pred hotel so pridrveli celo "specialci" in zavarovali goste iz Srbije.

Vse to se je zgodilo v okviru turnirja za otroke! Saj ni res, pa je. Žal je to pravzaprav vse, kar sploh lahko dodamo ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol