J. B./STA | 19. 5. 2023, 08:44

Srbija se čudi rušilni moči mladih Slovencev: Mišo Brečko najstnike popeljal do zgodovinske zmage

UEFA/fotomontaža

Srbski mediji ne morejo verjeti rezultatu tekme prvega kroga evropskega nogometnega prvenstva za kadete. Njihova reprezentanca je doživela katastrofalen poraz, ki še toliko bolj boli, ker so ji ga zadali "smučarji" iz Slovenije!

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca (do 17 let) je z zmago s 4:2 (3:0) začela evropsko prvenstvo na Madžarskem. Varovanci selektorja Miša Brečka bodo v skupinskem delu igrali še s Španijo in Italijo.

Doslej se še nikdar ni zgodilo, da bi Slovenija slavila na tekmi evropskega prvenstva v tej starostni kategoriji, Brečko in njegovi varovanci so se torej podpisali pod zgodovinski uspeh.

Slovenija je odlično odigrala predvsem prvi polčas. V predmestju Budimpešte je trikrat zatresla mrežo tekmeca; komaj 15-letni David Pejičić je bil natančen že v četrti minuti, Luka Topalović je na 2:0 povišal šest minut pozneje, Aldin Jakupović pa je zadel v 34. minuti.

UEFA

Pri prvem zadetku je akcijo začel razigrani Topalović, ki je nato podal še za gol Jakupovića. V drugem polčasu je Slovenija povišala vodstvo na 4:0 prek Reneja Hrvatina, Srbija pa je zaostanek znižala v 66. in 82. minuti.

Veselje, počitek, priprava

"Postregli smo z dobro predstavo, večji del tekme smo igrali tako, kot smo si zamislili. Vsekakor moram biti zadovoljen. Ampak tako kot ob porazih ni vedno vse slabo, tudi ob zmagah ni vedno vse super. Ne glede na vse pa smo, jasno, zadovoljni z zmago na evropskem prvenstvu," je po tekmi poudaril selektor Mišo Brečko in dodal: "Kot naslednja nas čaka Španija, ki je - tako kot Srbija - kakovostna reprezentanca. Najprej se bomo malo poveselili, nato tudi spočili. Zavedamo se, da še nismo opravili tega, po kar smo prišli. Skratka: veselje, počitek in priprava na naslednjo tekmo."

UEFA

Z zmago v drugem krogu v četrtfinale

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v Budimpešti 21. maja ob 16.30 proti Španiji, 24. maja (17.00) pa jo v Telkiju čaka Italija. Če bi Slovenija premagala Španijo, bi že slavila uvrstitev v četrtfinale.

UEFA

Na Madžarskem igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija. Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol