J. B. | 7. 4. 2023, 14:20

Superzvezdnika kmalu z roko v roki: sloviti Beckham želi pripraviti ponudbo, ki je Messi ne bo mogel zavrniti

Profimedia/fotomontaža

Na Instagramu jima skupaj sledi več kot 570 milijonov ljudi, v resničnem življenju pa bi lahko priljubljena nogometaša združila moči.

Lionel Messi bo po koncu aktualne sezone skoraj zagotovo zamenjal delodajalca. S Paris Saint-Germainom bi lahko, če bi želel, avtomatično podaljšal sodelovanje še za eno leto, saj ima v pogodbi zapisano prav posebno klavzulo, ki mu to dovoljuje. Toda to se ne bo zgodilo.

Profimedia

Messi ni zadovoljen v Parizu, kamor je odšel, da bi PSG popeljal na vrh Evrope, a mu to ni uspelo. In ker mu ni, so mu hrbet obrnili celo navijači njegovega kluba. Za Messija je bilo to jasno sporočilo, da je napočil trenutek za slovo.

Da bo Lionel Messi kljub temu, da je star že 35 let, še igral nogomet, ni dvoma. Vprašanje je le, kje.

Ena od možnosti naj bi bila Barcelona, kjer je preživel večji del kariere. Katalonci ne skrivajo, da ga želijo vrniti, toda dejstvo je, da mu drugje ponujajo občutno več denarja. V Savdski Arabiji so ga pripravljeni "zasuti z zlatom", če bi prišel k njim. Tudi v angleški premier ligi so klubi, ki bi dali vse za to, da bi prišel k njim.

Profimedia

Večini tistih, ki želijo Argentinca, je skupno naslednje: imajo dovolj denarja, da lahko Messiju ponudijo zares bajno plačo. Toda David Beckham, legendarni Anglež, se je domislil nečesa drugega. Drugačnega. Messiju ni pripravljen ponuditi le zvrhanega kupa denarja, marveč tudi lastniški delež v njegovem klubu!

Ideja mu je bila všeč, toda ...

Eden najboljših angleških nogometašev vseh časov je delni lastnik ameriškega kluba Internacional de Futbol Miami, ki nastopa v severnoameriški ligi MLS. Beckham želi na Florido v naslednjih letih pripeljati številne znane nogometaše. Za zdaj še ni bil kaj prida uspešen, a očitno verjame, da bi se lahko marsikaj spremenilo, če bi o sodelovanju utegnil prepričati Messija. 

Profimedia

Prav zato se je Beckham pred kratkim že sestal z Messijem in njegovimi zastopniki. Govor je tekel prav o tem, Messiju se je ideja, da bi postal tako nogometaš kot tudi delni lastnik kluba iz Miamija, menda zdela zanimiva, toda ... Toda legendarni Argentinec naj bi se vseeno bolj nagibal k temu, da bi še vsaj eno sezono preživel v evropskem nogometu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord