J. B. | 7. 6. 2023, 21:24

Tega ni pričakoval nihče! Messi zavrnil arabske milijone, svet se čudi njegovemu novemu klubu

Profimedia

Dvomov, kje bo v prihodnje igral morda celo najboljši nogometaš vseh časov, ni več. Toda kultni Argentinec je z odločitvijo šokiral vse.

Vrnitev v Barcelono? Pozabite. K šejkom v Savdsko Arabijo? Pozabite. Leo Messi odhaja v ... Združene države Amerike! Čeprav so bili vsi prepričani, da bo izbral ali Barcelono, pri kateri je preživel večji del kariere, ali Al Hilal, se je Argentinec odločil za ligo MLS in po svetu malo znani klub Club Internacional de Futbol Miami oziroma krajše Inter Miami.

Ustanovljen šele pred petimi leti

Klub, ki domuje na Floridi, je bil ustanovljen šele pred petimi leti. Večjih uspehov pravzaprav nima, tudi to, da se lahko pohvali z zvezdniško ekipo, je tako daleč od resnice, da bi bilo težko bolj. Toda ... No, toda njegov predsednik ni nihče drug kot eden in edini David Beckham. Sloviti Anglež je že nekaj časa napovedoval, da bo v Miami prej ali slej pripeljal kopico znanih zvezdnikov in očitno je mislil resno. Zelo resno. Ne samo, da je pripeljal zvezdnika. Pripeljal je največjega zvezdnika na svetu!

Čeprav se je Messi, ki je nazadnje nosil dres Paris Saint-Germaina, odrekel bajnemu zaslužku, ki so mu ga ponujali v Savdski Arabiji (več kot milijardo evrov za tri leta!), tudi v Miamiju, kjer že ima v lasti čudovito stanovanje s pogledom na morje, ne bo igral za drobiž. Vsako leto v ligi MLS, v kateri nastopajo Slovenci Aljaž Ivačič (Portland), Mitja Ilenič (New York City) in Žan Kolmanič (Austin), mu bo prineslo najmanj 50 milijonov evrov osnovne plače. Da vseh ostalih bonusov niti ne omenjamo ...

Želel se je vrniti, toda ...

"Všeč mi je bila zamisel, da bi se vrnil v Barcelono. Zelo sem bil navdušen nad potencialnim povratkom, toda po vsem tem, kar se je dogajalo ob mojem odhodu, si enostavno nisem želel končati v podobnem položaju. Nisem želel spet čakati do neskončnosti in zadev pustiti v rokah drugih ljudi. Klub bi moral prodajati igralce in jim nižati plače, to ni zame. Nikomur ne želim ničesar jemati ali pa imeti karkoli s tovrstnimi zadevami," je Messi povedal za Mundo Deportivo in pojasnil, zakaj ZDA: "V Evropi bi igral samo še za Barcelono, sicer pa sem pogledoval drugam, da se nekoliko odmaknem in se bolj posvetim tudi družini."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ