2. 10. 2023, 09:09 | Vir: STA

Težki časi za Davida Beckhama: "Naredil sem neumno napako"

Profimedia

Povedal je, da ni mogel ne jesti ne spati. 

Nekdaj sloviti angleški nogometni reprezentant David Beckham je zaradi negativnega odziva javnosti po rdečem kartonu na svetovnem prvenstvu leta 1998 trpel za "klinično depresijo", je razkrila njegova žena Victoria Beckham. Novico je delila v novi Netflixovi seriji z naslovom Beckham, ki bo na ogled v sredo in ponuja vpogled na Beckhamovo kariero.

V drugi epizodi dokumentarne serije Victoria in David Beckham razpravljata o zlorabi, ki sta je bila deležna v poznih devetdesetih letih, potem ko je bil David Beckham med tekmo z Argentino izključen. Po tekmi je pub pred svojimi prostori obesil velikansko podobo zvezdnika, med prvo gostujočo tekmo Manchester Uniteda naslednjo sezono pri West Hamu pa so avtobus moštva obmetavali s kamni in pivskimi kozarci.

Zakonca Beckham.

Zakonca Beckham.

Profimedia

"Bil je popolnoma zlomljen. Bil je v kosih. Bil je res depresiven, absolutno klinično depresiven. Tako me je bolelo, najraje bi 'ubila' te ljudi," je dejala žena. Ko je razpravljal o zlorabi, ki jo je trpel, je Beckham rekel: "Želim si, da bi obstajala tableta, ki bi jo lahko vzel in izbrisal določene spomine. Naredil sem neumno napako. Spremenila mi je življenje. Spraševali so me, kako se počutiš, ko si pustil svojo državo na cedilu. Govorili so mi, da sem sramota."

"Bila sva v Ameriki, tik pred tem, da dobiva najinega prvega otroka, in mislila sem, da bo vse v redu, čez dan ali dva bodo ljudje že pozabili. O tem še nikoli nisem govoril, samo zato, ker ne morem. Težko govorim o tem, skozi kar sem šel, ker je bilo tako ekstremno. Kamor koli sem šel, sem bil deležen zlorabe," je razkril zdaj 48-letni Anglež.

"Nisem jedel, nisem spal. Bil sem razsut. Nisem vedel, kaj naj naredim," je v dokumentarni seriji še povedal Beckham. V epizodi je Victoria Beckham spregovorila o tem, kako težko se je bilo ponovno soočiti s temi spomini: "Zdaj se zavedam, zakaj se mi je zdelo tako stresno opravljati te intervjuje s tabo za Netflix, ker sem veliko teh groznih spominov blokirala in mislim, da tudi David. Toda zdaj se mi vse vrača. Predstavljajte si, da bi imeli otroka in prejemali grožnje s smrtjo? David se je moral igrati z vsem tem dogajanjem." Par je imel prvega otroka Brooklyna marca 1999, odtlej sta starša tudi Romea, Cruza in Harper.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol