Š. T. | 17. 3. 2023, 17:41

Nogometnega selektorja Slovenije vabijo k sodelovanju veliki evropski klubi: bo pustil izbrano vrsto na cedilu in sprejel ponudbo?

Profimedia

Kaj je odgovoril Matjaž Kek, ko so ga vprašali, ali bi bil trener enega najbolj prepoznavnih moštev v naši bližini? 

Matjaž Kek je že dolgo tiha želja zagrebškega Dinama. Tudi trenutno je njegovo ime aktualno pri moštvu iz hrvaške prestolnice, saj se močno maje stolček sedanjemu trenerju Anteju Čačiću.

Dvakrat je bila Kek na trenerskem seznamu Dinama, leta 2020 in nato še leta 2021, ko je Mariborčan zavrnil ponudbo, saj je Nogometna zveza Slovenije takrat sporočila, da Kek ostaja selektor reprezentance in je z njim podaljšala pogodbo do leta 2024. 

Profimedia

Kek je v svojih medijskih nastopih večkrat dejal, da je zadovoljen na klopi Slovenije. Sedanji slovenski selektor je pred leti uspešno deloval v NK Rijeka in tam pustil velik pečat. Hrvaška spletna stran Net.hr je v anketi spraševala bralce, kateri trener bi bil najbolj primeren za trenerja Dinama in Kek je zasedel tretje mesto. 

"Ne bi bilo korektno od mene, da se pred dvema kvalifikacijskima tekmama, ki me čakata naslednji teden s Slovenijo, pogovarjam o kakšnih drugih temah, razen o reprezentanci Slovenije, oziroma o Kazahstanu in San Marinu. Izključno sem osredotočen na reprezentanco Slovenije in moje razmišljanje je fokusirano na začetek kvalifikacij za EP 2024," je povedal Kek za omenjeno spletno stran, kjer so na koncu le še zapisali: "Da, Matjaž je velik profesionalec." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol