21. 6. 2022, 12:14

To je stadion, ki sprejme kar milijon gledalcev

Twitter/Copa 90

Prav neverjetno je videti čudovite in veličastne stadione, na katerih igrajo športne ekipe. Poglejte stadion, ki sprejme pol Slovenije.

Predstavljajte si, da milijon gledalcev strmi proti igrišču na stadionu, ki se dviga do 14 nadstropij v višino. Kar nekaj časa bi trajalo, da bi prehodili vse te stopnice. 

No, ameriški umetnik Paul Pfeiffer je sestavil del konceptualne umetnosti, da bi natančno pokazal, kako velika zgradba bi bila potrebna, da bi sprejela tolikšno število ljudi in zagotovo je s svojo domišljijo pritegnil pozornost

Pravzaprav ne gre za novo umetniško delo Pfeifferja, o konceptu so prvič poročali leta 2020, vendar tako delujejo stvari, ki postanejo viralne.

Internet je tako nenavaden "kraj"

Idejo o stadionu so ponovno oživeli oboževalci južnokorejskega fantovskega benda BTS, ki trdijo, da bi njihova najljubša zasedba razprodala to enormno zgradbo. 

Twitter/Copa 90

Morda imajo prav. Toda če mislijo, da ni dovolj oboževalcev Cristiana Ronalda, ki bi bili prav tako pripravljeni trošiti denar, da bi gledali, kako strel Portugalca "ponese v nebo", se motijo. 

Trenutno največji stadion, na katerem bi Ronaldo ali kateri koli nogometaš igral, je Stadion 1. maja Rungrado v Severni Koreji, ki lahko sprejme tudi 114.000 ljudi, čeprav je malo verjetno, da bo kdo od zvezdnikov kadarkoli igral na njem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord