21. 4. 2022, 14:19 | Vir: STA

Uefa nad velikane evropskega nogometa

Profimedia

Na sodišču je organizacija pod vodstvom Aleksandra Čeferina dosegla še eno zmago.

Špansko sodišče je Uefi dovolilo sankcije za klube v zvezi s projektom superlige. Nova sodnica na gospodarskem sodišču v Madridu Sofia Gil Garcia je danes namreč odpravila sodno prepoved tovrstnih kazni in sankcij, izdano pred enim letom.

Dokument, ki daje Uefi prosto pot pri sankcioniranju ''neposlušnih''  klubov. 

Večina klubov - v superligo je sprva želelo vstopiti 12 evropskih velikanov - se je lani zaradi množičnih kritik tako javnosti in navijačev kot različnih klubov in organizacij hitro umaknila iz projekta.

Uradno pri načrtih za superligo sodelujejo le še španska Real Madrid in Barcelona ter italijanski Juventus, vendar so zadnje čase povsem tiho glede projekta.

Nepristranski sodnik

Uefa je konec septembra na madridsko sodišče vložila zahtevo za razrešitev pristojnega sodnika Manuela Ruiza de Lare, ker po njenem ni bil nepristranski. Istočasno je sporočila, da je končala disciplinske postopke proti trem glavnim superligašem, Real Madridu, Barceloni in Juventusu.

Pred enim letom je namreč de Lara Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) in Uefi ter njunim povezanim organizacijam ter ligam prepovedal kakršne koli sankcije ali druge ukrepe proti takratnim 12 ustanoviteljem superlige. Sodišče v Madridu je danes to prepoved odpravilo, zoper odločitev se je mogoče pritožiti na višje sodišče.

Se je superliga končala še preden se je začela?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.