10. 5. 2022, 15:51

Ukrajinskega mladeniča, ki je zbežal pred vojno, povabil na trening

Profimedia

Zinčenko je povabil 10-letnega ukrajinskega begunca na trening v Manchester. Zelo lepa gesta, ki je vsaj za trenutek olajšala glavo mladeniča.

25-letni ukrajinski vezist Oleksandr Zinčenko je na Instagramu objavil slike, ki kažejo, da trenira z mladim fantom, enim od dveh milijonov otrok, ki so bili prisiljeni zapustiti državo po ruski invaziji.

Da bi se mladenič lahko nekaj časa počutil "brezskrbno"

"To je Andrej. Star je 10 let. Danes je že na varnem. Kot večina Ukrajincev je bil zaradi vojne prisiljen z družino zapustiti svoj dom," je zapisal na Instagramu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Zinchenko (@zinchenko_96)

Združeni narodi pravijo, da je od začetka invazije 24. februarja državo zapustilo več kot 12 milijonov ljudi

"Pred 75 dnevi je ta fant sanjal, da bi postal nogometaš in je brezskrbno treniral s svojo ekipo," je zapisal Zinčenko.

"Danes sanja samo o enem – o miru pri nas. O umirjenosti. O normalnem življenju doma. Zelo me boli, da je danes v Ukrajini zaradi vojne, ki jo je sprožila Rusija, veliko otrok, kot je Andrej. Prikrajšano otroštvo in še huje - življenje."

Zinčenko je bil glasen o vojni v Ukrajini. Marca se je z voditeljem in nekdanjim nogometašem Garyjem Linekerjem pogovarjal o travmi, ki jo je občutil ob gledanju dogajanja v njegovi domovini, rekoč: "Samo jokam."

V videu, ki ga je objavil v začetku aprila, je pozval vse naj govorijo o vojni in naj ne bodo tiho. Povedal je, kaj vse so naredile ruske sile in kakšno stanje je v njegovi rodni državi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Zinchenko (@zinchenko_96)

Na Instagramu je zapisal, da verjame, da bo kmalu prišel dan, ko bodo "vsi otroci lahko doživljali svoje brezskrbno otroštvo, polno otroških sanj in pozitivnih čustev, ki jih je Andrej lahko za nekaj minut občutil danes na treningu Manchester Cityja".

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač