7. 5. 2022, 10:51

V čigave roke bo šel slavni nogometni klub, ki je bil v lasti Romana Abramoviča?

Profimedia

Odkar se je začela vojna v Ukrajini, se je znameniti angleški prvoligaš zaradi ruskega oligarha spopadal s težavami. Se za Chelsea sedaj obetajo boljši časi?

Iz londonskega Chelseaja so potrdili, da jim je z ameriškim konzorcijem navsezadnje le uspelo skleniti dogovor za prevzem kluba. Družba, ki jo vodi poslovnež Todd Boehly, je za nakup angleškega nogometnega velikana odštela skoraj 5 milijard evrov. Posel so potrdili tudi na uradni spletni strani nogometnega kluba.

Znesek 2,5 milijarde funtov (2,9 miljarde evrov), ki so ga namenili za nakup delnic kluba, bodo podarili v dobrodelne namene, preostalih 1,75 milijard funtov (2,05 milijarde evrov) pa bo šlo za naložbe kot so prenova stadiona Stamford Bridge, pa tudi za klubski trening center, fundacijo in žensko ekipo, so zapisali na 24ur.com.

Profimedia

"Prodaja se bo ob upoštevanju vseh potrebnih regulativ predvidoma zaključila konec maja. Več podrobnosti bo objavljenih takrat," še piše v Chelseajevi izjavi za javnost.

Novi lastnik ima izkušnje

Poslovnežu Toddu Boehlyju, ki stoji za ameriškim konzorcijem, pripisujejo premoženje v vrednosti 4,27 milijard evrov. Veliko izkušenj ima tudi z upravljanjem športnih klubov, med drugim je del lastniške strukture ameriškega bejzbolskega kluba Los Angeles Dodges v ligi MLB in ženskega košarkarskega kluba Los Angeles Sparks, delnice pa ima tudi v slavnem košarkarskem klubu v ligi NBA Los Angeles Lakers.

Zanimanje izkazali tudi v Veliki Britaniji

Zanimanje za prevzem nogometnega kluba Chelsea je sicer pokazal tudi eden izmed najbogatejših Britancev Sir Jim Ratcliffe, a je z uradno ponudbo zamudil, saj jo je poslal nekaj tednov po izteku zadnjega roka, do katerega so zbirali ponudbe. Sedaj je tako postalo tudi dokončno jasno, da nekdanji klub ruskega oligarha Romana Abramoviča ne bo šel v britanske roke.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol