J. B./STA | 5. 5. 2023, 10:01

V Neaplju je gorelo nebo: v mestu pod Vezuvom proslavili prvi naslov prvaka po 33 letih, toda brez smrti ni šlo (FOTO+VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

V enem z nogometom najbolj obnorelih mestih na svetu so morali več kot tri desetletja čakati na tako imenovani scudetto. Zadnjega so osvojili, ko je zanje igral še legendarni, a žal že pokojni Diego Armando Maradona.

Po celotnem Neaplju so v četrtek zvečer proslavljali tretji naslov državnih prvakov, prvega za Napoli po dolgih 33 letih. V rajanju je umrl tudi 26-letnik, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Kot je sporočila lokalna policija, je življenje izgubil v streljanju, v katerem so bile poškodovane še tri osebe.

Napoli je po četrtkovem remiju 1:1 v Vidmu prišel do prvega scudetta po časih legendarnega Argentinca Diega Armanda Maradone.

Zmago si je na velikih zaslonih stadiona, ki nosi ime argentinske legende, ogledalo 60.000 navijačev, po tekmi pa so se odpravili proslavljat naslov italijanskega prvaka v središče Neaplja.

Profimedia

Z vseh koncev mesta so navijači v nebo izstrelili ognjemet. Na trgu Piazza del Plebiscito blizu pristanišča pa so peli in slavili, mahali z zastavami ter izstrelili več raket, dodaja nemška tiskovna agencija dpa.

Med proslavljanjem v mestu je v neapeljski bolnišnici, kamor je kasneje prišel v resnem stanju, po strelnih ranah umrl 26-letnik. Policija sicer še vedno ugotavlja, kaj se je zgodilo, so zapisali pri Ansi. Tri osebe so med proslavljanjem utrpele poškodbe rok, ki jih je povzročil ognjemet, so še sporočili lokalni zdravstveni organi.

Profimedia

Tisti neapeljski navijači, ki so tekmo spremljali v živo na stadionu Dacia Arena v Vidmu, pa so po koncu tekme preplavili igrišče. V pretepu je bilo poškodovanih osem ljudi. Tekma v Vidmu se je končala z 1:1, kar je bilo za Napoli dovolj, saj je potreboval le točko. Gol za Udinese je dosegel slovenski reprezentant Sandi Lovrić.

V Videm je pripotovalo 15.000 privržencev Napolija, ki so zapolnili več kot polovico Udinesejevega stadiona, ki sprejme nekaj več kot 25.000 gledalcev. Več tisoč navijačev se je zbralo tudi pred vhodi stadiona. Napoli je na italijanskem nogometnem prestolu nasledil AC Milan, ki je slavil lani.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol