17. 4. 2022, 15:52 | Vir: STA

Bodo navijači Barcelone uresničili svoje napovedi?

Profimedia

So šli organizatorji četrtkove tekme predaleč in je njihova odločitev navijače španskega velikana upravičeno potisnila prek roba?

Navijači nogometnega velikana Barcelona so nezadovoljni z velikim številom gostujočih navijačev iz Nemčije na četrtkovi povratni tekmi četrtfinala evropske lige proti Eintrachtu iz Frankfurta. Napovedali so, da pripravljajo protest pred ponedeljkovo prvenstveno tekmo.

Navijaško združenje Barcelone za ponedeljek pripravlja protest eno uro pred začetkom ligaškega obračuna katalonskega velikana proti Cadizu (21.00).

"Vsega je kriv Laporti"

Združenje je velikansko število nemških navijačev označilo kot "sramotno in ponižujoče", že tako pa je Barcelona na Camp Nouu izgubila obračun proti Eintrachtu iz Frankfurta z 2:3, v skupnem seštevku pa s 3:4.

Krivca vidijo predvsem v predsedniku kluba Joanu Laporti, ki naj bi to dovolil zaradi finančnih razlogov. Del razloga za slabšo predstavo svojih varovancev je posredno v tem videl tudi glavni trener Xavi Hernandez.

"Igralcem ni bilo udobno, kar pa ne pomeni, da smo bili slabi. Vseeno je to na nas vplivalo negativno," je dejal po tekmi.

Zgolj še personalizirane vstopnice

Laporta je po tekmi sporočil, da bodo v prihodnje prodajali zgolj še personalizirane vstopnice za evropske tekme.

Po informacijah nemških in španskih medijev je bilo v četrtek na tekmi tudi več kot 30.000 nemških navijačev, čeprav je Barcelona zatrdila, da bodo gostujoči navijači prejeli 5000 vstopnic. Preostale karte so nemškim pristašem prodali lastniki sezonskih vstopnic.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ