J. B. | 22. 9. 2022, 13:55

V pričakovanju spektakla: NZS opozarja, vstopnic skorajda ni več

Jure Makovec/STA

Po odbojarski in košarkarski reprezentanci zdaj v ospredje prihaja še nogometna. Pred Janom Oblakom in soigralci je tekma z Norveško, ki bo odigrana v imenitnem vzdušju.

Po dolgem času bo domača tekma slovenske nogometne reprezentance spet razprodana. Četo selektorja Matjaža Keka v soboto čaka obračun lige narodov, v Ljubljano prihajajo Norvežani. Slovenskemu občinstvu se bo predstavil tudi Erling Haaland, trenutno eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu. In prav vroči napadalec angleškega velikana Manchester Cityja naj bi bil po mnenju poznavalcev glavni razlog, da se vstopnice za sobotno tekmo prodajajo izjemno dobro.

Profimedia

Kot je v četrtek sporočila Nogometna zveza Slovenije, je na voljo še manj kot 1000 vstopnic! Kdor bo torej predolgo okleval, bo ostal brez sedeža na največjem stadionu v državi. Takšnim bo preostalo le še to, da si tekmo ogledajo v neposrednem prenosu za Sportklubu.

Stadion Stožice, na katerem svoje domače klubske tekme igra NK Olimpija Ljubljana, sprejme 16.038 gledalcev, toda ko je padel rekord obiskanosti, je bilo na njem še nekoliko več ljudi. Leta 2010 si je otvoritveno tekmo med Slovenijo in Avstralijo ogledalo kar 16.135 gledalcev, kar je še vedno tudi rekord obiskanosti nogometnih tekem v Sloveniji od osamosvojitve dalje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord