J. B. | 12. 1. 2023, 12:25

V Savdsko Arabijo tudi Lionel Messi? Ronaldov tekmec mu ponuja krepko več, kot bo dobil Portugalec

Profimedia

Bo tudi argentinski superzvezdnik prisluhnil žvenketanju arabskih zlatnikov?

Lionelu Messiju s koncem sezone poteče pogodba, ki jo ima podpisano v Franciji. Že pred časom so tamkajšnji mediji poročali, da bo Paris Saint-Germain zagotovo izkoristil pogodbeno klavzulo in sodelovanje z Argentincem avtomatično podaljšal še za dodatnih 12 mesecev.

Zasuli bi ga z bogastvom

Toda zdaj je luč sveta ugledala vroča govorica, ki bi lahko marsikaj spremenila in predvsem povsem zmešala glavo Messiju. Že 35-letni nogometaš, ki je ob koncu lanskega leta z Argentino osvojil naslov svetovnega prvaka, je dobil snubca, ki ga je pripravljen zasuti z bogastvom. Prihaja pa, verjeli ali ne, iz - Savdske Arabije! Torej iz države, v katero je nedolgo tega odšel tudi Messijev dolgoletni rival Cristiano Ronaldo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Medtem ko je Ronaldo podpisal za Al Nassr, želi Messija v svoje vrste zvabiti njegov veliki rival in aktualni državni prvak Al Hilal. Modri iz Rijada so najtrofejnejši azijski klub, potem ko so v svoji bogati zgodovini osvojili že 65 lovorik. Njegov dres so v preteklosti nosili številni znani nogometaši, trenutno eden največjih zvezdnikov Al Hilala pa je Messijev rojak Luciano Vietto. Slednji ni edini Argentinec v klubu, trener je Ramon Diaz. Pri Al Hilalu so prepričani, da bi rojaka lahko prispevala k Messijevi odločitvi, da bi se preselil v Savdsko Arabijo.

Nadaljevanje na arabskih zelenicah?

Toda še bolj prepričljiv bi lahko bil vonj denarja. Al Hilal je Messiju menda pripravljen plačati celo krepko več, kot bo Ronaldo zaslužil pri Al Nassru. Slednji bo Portugalcu vsako leto nakazal 200 milijonov evrov, Messijeva plača pri Al Hilalu pa bi, če bi seveda podpisal pogodbo, znašala kar neverjetnih 300 milijonov evrov! Se bo torej epsko rivalstvo nadaljevalo tudi na arabskih nogometnih zelenicah? Pustimo se presenetiti.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ