9. 4. 2022, 22:16 | Vir: STA

VIDEO: Konec upov za naslov in sramotno obnašanje navijačev

Profimedia

Mariborčani so se utrdili na mestu, ki jim prinaša 16. prvenstveno zvezdico.

Nogometaši Maribora so v 30. krogu prve nogometne lige premagali Olimpijo z 1:0. Mariborčani so prekinili dolg niz devetih tekem brez zmage na večnih derbijih. Ob tem, ko so Olimpijo doma prvič premagali po novembru 2017 in prvič nasploh po septembru 2019, so na 52. večnem derbiju z "novo" Olimpijo prišli do treh točk, ki so po eni strani Olimpijo bržčas izločile iz boja za prvaka.

Mariborski ljubitelji nogometa lahko v zrak skočili v 75. minuti, ko je najboljši strelec lige Ognjen Mudrinski z natančnim strelom z 20 metrov matiral ljubljanskega vratarja za 1:0 in svoj 15. gol v sezoni.

Gostujoči navijači so si privoščili nemalo incidentov na tekmi. Ob kotu nekdanjega zmaja Roka Kronavetra so ruvali stole in jih v njegovi smeri metali na igrišče. Sramotno pa so tudi z gorečimi baklami obmetavali domače navijače, ki so mirno spremljali večni derbi. 

Zdaj je pravi tekmec Maribora za naslov praktično le še Koper, ki ob tekmi manj zaostaja za šest točk, Olimpija, ki je sicer dobila dva večna derbija v sezoni in na enem igrala neodločeno, pa že za deset. Do konca sezone je še šest krogov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol