15. 4. 2022, 14:45

V Barceloni se je zbralo NEVERJETNO število gostujočih navijačev: oglejte si, kako so zasenčili Camp Nou!

Profimedia

Od zdaj bodo morali biti strožji in ne smejo več dovoliti, da bi se takšna situacija ponovno zgodila, so jasni iz uprave kluba. Kaj je šlo narobe in kdo je kriv za to?

Predsednik Barcelone Joan Laporta je dejal, da ga je "sram", potem ko je ogromno število navijačev Eintrachta iz Frankfurta uspelo priti na Camp Nou na četrtfinale evropske lige, čeprav so gostujočim navijačem dodelili le 5000 vstopnic.

Nemški klub je Barcelono senzacionalno izločil iz tekmovanja. Barcelona je pričakovala veliko podporo na stadionu, vendar je bilo med 79.468 gledalci skoraj 30.000 navijačev Eintrachta.

"Odkrito povedano, zaradi tega, kar se je zgodilo, mi je nerodno in me je sram," je Laporta povedal za Barça TV. "Bilo je veliko navijačev druge ekipe in malo naših. Zelo mi je žal za to, kar se je zgodilo," je dodal. Gostujoči navijači naj bi do dodatnih kart prišli prek imetnikov sezonskih vstopnic. Zadevo še preiskujejo. Če pa je to res, so domači navijači izdali svoj katalonski klub.

Tako so pred tekmo nemški navijači marširali po ulicah Barcelone in popolnoma zasenčili domače navijače. 

Trener Barcelone Xavi Hernandez je situacijo označil kot "napačni izračun" in dejal, da ta dogodek njegovi ekipi, ki je doživela prvi poraz na 16 tekmah v vseh tekmovanjih, ni pomagal. "Igralcem sem poskušal povedati, da je pomembno, kaj se zgodi na igrišču, a logično je, da bi to lahko vplivalo na nas; je zelo jasno," je dejal.

"Poskušali smo se osredotočiti na igro in nismo bili dobri. To ni izgovor. Ni nam pomagalo, a na igrišču nismo bili dobri," je zaključil Xavi. 

Poglejte si vzdušje, ki so ga gostujoči navijači ustvarili na tribunah katalonskega velikana. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bleacher Report Football (@brfootball)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol