11. 4. 2022, 15:26

VIDEO: Udomači me: nogometaši z ganljivo gesto

NK Rijeka

Pes je človekov najboljši prijatelj, ne samo zaradi pregovora, ampak zato, ker je dokazano, da psi zelo dobro vplivajo na svoje lastnike. 

Sprehod in igra s psom zmanjšujeta stres in občutek osamljenosti ter dokazano pozitivno vplivata na duševno zdravje. Nogometaši reškega prvoligaša so se na predvečer nedeljske tekme z Dinamom odpravili na igrišče z 11 psi, ki so trenutno v zavetišču "Društvo za zaščito živali Rijeka". 

Nogometni klub Rijeka je tako podprl humanitarno akcijo "Udomači me" azilnega društva "Društvo za zaščito živali Rijeka", ki je bila zasnovana in uvedena z namenom promocije in ozaveščanja javnosti o posvojitvi zapuščenih živali. Namen humanitarne akcije je tudi poudariti pomen odgovornosti in skrbi za hišne ljubljenčke ter povečati zanimanje za donacije lokalnim pasjim zavetiščem.

Zavetišče vsakodnevno skrbi za pse tako, da jim zagotavlja hrano, svežo vodo in potrebno veterinarsko oskrbo. Trenutno je okoli sto psov vseh starosti, vsako leto pa okoli 300 psov najde svoj novi dom prek zavetišča.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu