J. B. | 24. 1. 2023, 08:21

Začenja se bitka za najboljšega na svetu: Lionel Messi noče ostati v Parizu (znan je bizaren razlog, zakaj)

Profimedia

Nedolgo tega je bil z Argentino svetovni prvak, zdaj pa se legendarni nogometaš pripravlja na naslednji odmeven korak v svoji karieri.

Nedolgo tega je osvojil še zadnjo lovoriko, ki mu je manjkala v njegovi presežkov polni karieri. Lionel Messi je reprezentanco Argentine na turnirju v Katarju popeljal do naslova svetovnih prvakov. Zdaj lahko v miru in brez slabe vesti odide v pokoj. A trenutek, ko bo nogometne čevlje postavil v kot, še ni tako blizu, čeprav je Messi star že 35 let. Je pa menda na vidiku nova velikanska sprememba v življenju in karieri izjemnega nogometaša.

Barcelona, Al Hilal, Newcastle ...

Kot poročajo mediji v Španiji, bo Lionel Messi po koncu sezone zapustil vrste Paris Saint-Germaina, in to kot prost nogometaš. Pogodba mu bo potekla poleti, obe strani imata možnost podaljšanja sodelovanja za dodatnih 12 mesecev, toda Messi menda takšnemu scenariju ni naklonjen. In razlog? Skorajda bizaren.

Zvezdniku gredo menda v nos navijači Paris Saint-Germaina! Z njim bojda nima najboljšega odnosa, in to naj bi bil glavni razlog, zakaj želi zamenjati okolje.

Seveda se poraja ključno vprašanje: kje bo igral v prihodnje? Pri Barceloni še vedno sanjajo o vrnitvi izgubljenega sina, a vprašanje, če si ga finančno obubožani klub lahko privošči. Že pred časom je zanimanje za Messija pokazal tudi Al Hilal, klub iz Savdske Arabije, ki je nogometašu menda pripravljen ponuditi pogodbo, ki bi mu letno prinesla osupljivih 300 milijonov evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ena od možnosti za Messija naj bi bila tudi selitev v angleško premier ligo, v kateri še ni igral. Tja naj bi ga želel zvabiti Newcastle United, ki ga od lanskega leta dalje prav tako napaja arabski denar. Če se bo Messsi res odločil zapustiti Pariz, ni vrag, da bo pred njegovimi vrati hipoma nastala dolga vrsta snubcev. Marsikdo bi naredil vse, da bi lahko v svoje vrste zvabil najboljšega na svetu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol