N. V. | 3. 11. 2022, 22:46

Žalostno leto za Piqueja: zapustil ženo in športno kariero

Pique/Twitter/posnetek zaslona

S čustvenim videom je napovedal slovo od nogometnih zelenic. Poglejte, kako se je poslovil.

Španski nogometni branilec Gerard Pique, ki je večino svoje karieri preživel pri Barceloni, je s čustvenim videom, ki ga je objavil na družbena omrežja, napovedal športno upokojitev.

35-letni Katalonec je oznanil, da bo sobotna tekma med Barcelono in Almerio njegova zadnja na domačem stadionu Camp Nou.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

"Culerji, tukaj Gerard. Zadnjih nekaj tednov in mesecev je veliko ljudi govoril o meni, jaz pa sem bil tiho. Sedaj pa si jaz želim govoriti o sebi. Kot velika večina vas tudi jaz navijam za Barco od malih nog. Rojen sem bil v družino Barceloninih navijačev, ki živi za nogomet. Že od malih nog si nisem želel postati le nogometaš, temveč nogometaš Barcelone. O tem otroku sem zadnje čase veliko razmišljal. Kaj bi si mali Gerard mislil, če bi vedel, da so se njegove sanje uresničile. Da bo postal član prve ekipe Barcelone, da bo osvojil vse možne lovorike, da bo postal evropski in svetovni prvak, da bo igral z najboljšimi igralci na svetu, da bo postal kapetan ekipe, da bo sklenil prijateljstva, ki trajajo večno. 25 let je minilo, odkar sem se pridružil Barci. Zapustil sem jo in se vrnil. Nogomet mi je dal vse, Barca mi je dala vse, vi Culerji, ste mi dali vse. In sedaj, ko so se vse otroške sanje uresničile, vam želim sporočiti, da je napočil čas, da se to popotovanje konča. Vedno sem dejal, da bo Barca moj zadnji klub in tako tudi bo. V soboto bom odigral svojo zadnjo tekmo na Camp Nou. Postal bom navijač. Podpiral bom ekipo in ljubezen do Barce prenesel na svoje otroke, kot je to storila moja družina. Saj me poznate ... prej kot slej bom nazaj. Se vidimo na Camp Nou. Naj živi Barca. Vedno," so bile besede, s katerimi je Pique opisal svojo kariero pri katalonskemu velikanu in oznanil športno upokojitev.

Njegova kariera

Nekdanji španski reprezentant je za Barcelono odigral 615 uradnih tekem in ob tem dosegel 53 zadetkov. Z 'Barco' je v bogati karieri osvojil kar 30 lovorik. Pique je kariero začel v mladinskih vrstah Barcelone in se poleti 2004 preselil k Manchester Unitedu, kjer je igral štiri leta, nato pa se vrnil v katalonsko prestolnico.

Profimedia

Ob bogati klubski karieri je bil zelo uspešen tudi s špansko reprezentanco, za katero je nastopil 102-krat in leta 2010 postal svetovni prvak, leta 2012 pa še evropski prvak.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.