J. B. | 3. 4. 2023, 09:57

Zaradi brezplačnih žog, namenjenih otrokom, na nogometni tekmi Olimpije pravi kaos, Ljubljančani obsodili "neprimerno vedenje odraslih"

NK Olimpija Ljubljana

Da človeška požrešnost ne pozna meja, priča dogodek, ki se je v nedeljo zgodil na tekmi slovenskega prvenstva med kluboma iz prestolnice in Sežane.

Nogometni klub Olimpija je v slovenskem prvenstvu le še dve zmagi oddaljen od prvega naslova državnega prvaka po letu 2018. Zmaji so naslednji veliki korak proti lovoriki naredili na nedeljski tekmi proti Taboru, na katerem je vodstvo kluba iz Ljubljane omogočila brezplačen vstop 4000 navijačem. V Stožicah se je po uradnih podatkih zbralo 4800 gledalcev, številni so na obračun odhiteli tudi zaradi posebne akcije Olimpije.

Olimpija se je odločila, da bo v naslednjih dneh in tednih otrokom razdelila kar 10.000 brezplačnih žog. Prvi paket slednjih so zmaji razdelili na nedeljski tekmi, na kateri pa je prav zaradi tega prišlo do neljubih scen.

Ljudje so se proti brezplačnim žogam zapodili, kot da bi bile iz zlata. Ob izhodu iz stadiona, kjer so jih delili, je prišlo do nepregledne gneče. Obiskovalci so se prerivali in odrivali, kot je moč razbrati iz spletnih komentarjev, so si nekateri skočili celo v lase.

Ljudje so padali po tleh in nekateri so domov namesto z žogami odšli z modricami. Številni otroci, ki so jim bile žoge v osnovi namenjene, so ostali praznih rok, spet drugi so jih nagrabili pet, šest in več.

Sporočilo za vse, ki so ostalih praznih rok

"Na nedeljski tekmi proti Taboru smo otrokom delili žoge. Naš projekt je bil usmerjen v otroke, saj smo žoge želeli podariti vsem zmajčkom. Žal jih zaradi neprimernega vedenja odraslih oseb niso dobili vsi najmlajši," so se hitro odzvali v vodstvu Olimpije in vsem tistim, ki so ostali praznih rok, sporočili: "V primeru, da žoge niste dobili in imate vstopnico še shranjeno, jo boste lahko prevzeli v prihodnjih dneh."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol