J. B. | 28. 9. 2022, 11:54

Želite videti Šeška v živo? Poznamo datume, kdaj boste lahko spet navijali za naše nogometaše

Profimedia

Slovenija je v torek zvečer končala nastope v ligi narodov, toda varovanci selektorja Matjaža Keka bodo naslednji mesec spet v akciji. Ena od tekem bo odigrana na domačih tleh.

Svet se čudi mojstrovini Benjamina Šeška, tuji mediji kar tekmujejo, kdo bo z bolj izbranimi besedami opisal izjemen zadetek mladega Slovenca. Šeško, ki ima komaj 19 let, je na tekmi s Švedsko žogo v tekmečevo mrežo zabil z neverjetnim udarcem iz voleja. Položaj za strel na gol ni bil najboljši, toda Šeškov udarec je bil preprosto popoln. Švedski vratar se je lahko le prijel za glavo, za glavo pa so se prijeli tudi milijoni po svetu. Priznajmo si, takšni zadetki ne padejo ravno vsak dan ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Tudi po Šeškovi zaslugi si je Slovenija priigrala obstanek v skupini B lige narodov, v kateri se je borila tako s Švedsko kot tudi Norveško in Srbijo. Naslednji tekmovalni izzivi četo selektorja Matjaž Keka čakajo v letu 2023, marca se bodo začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo čez dve leti organizirala Nemčija. 

Toda to ne pomeni, da bo slovenska reprezentanca mirovala skoraj pol leta. Benjamin Šeško, Jan Oblak in preostali bodo že kaj kmalu spet na delu, veseli pa dejstvo, da si jih boste lahko na delu ogledali v živo.

V oktobru bo Slovenija odigrala dve prijateljski tekmi. Prva bo na sporedu 17. oktobra, in sicer v Romuniji, toda tri dni kasneje se bodo slovenski asi vrnili domov. Za slovo od leta 2022 bodo odigrali še obračun s Črno goro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Za zdaj ni znano, kje bo Nogometna zveza Slovenije organizirala tekmo s Črnogorci. V zadnjem času je največkrat igrala v Ljubljani na stadionu Stožice, v preteklosti se je velikokrat mudila na mariborskem stadionu Ljudski vrt, reprezentančne tekme sta že gostila Celje in Koper.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.