10. 5. 2022, 12:21

Zlatan Ibrahimović trpi hude bolečine: se velikan nogometa poslavlja?

Profimedia

Morda bi operacija preprečila bolečino in jo za nekaj časa olajšala, vendar bi se bolečina najverjetneje vrnila po nekaj mesecih.

Napadalec Milana Zlatan Ibrahimović bo verjetno v nedeljo odigral zadnjo tekmo v karieri. Sjajni 40-letni Šved bi lahko po srečanju z Atalanto končal igralsko kariero. Tako vsaj trdi italijanski novinar Peppe di Stefano, ki pravi, da je Ibra na koncu športne poti. 

Trener Pioli in zdravniki so mu prepovedali igranje

"Zadnje čase je bilo za Milan toliko dobrih novic, da mi je zelo žal, da to sporočam. Zlatan najverjetneje končuje kariero ob koncu letošnje sezone. Eden od igralcev Milana mi je povedal, da je Ibra na zadnjem treningu jokal od bolečin. Igra pod anestezijo in trpi," trdi Di Stefano in dodaja:

"Pioli in zdravniki mu prepovedujejo igranje, a želi biti tam in vstopiti vsaj za 10 do15 minut. Želi naslov. Od torka do petka ne trenira z ekipo, ker ima otečeno koleno, ki mu povzroča velike bolečine. Je trmast, a ve, da ima to poletje le dve možnosti. Kariero bo bodisi mirno končal ali pa se bo podal na tvegano operacijo kolena in se pripravljal na še eno, zadnjo sezono v karieri."

Eden najlepših in zapomnljivih zadetkov, ki smo jih videli v zgodovini nogometa. Tako je proti Angliji zadel gol s ''škarjicami'.

Kljub poškodbi mu motivacije ne manjka

"Edino, kar ga vleče, da igra še eno sezono, je zadnji poskus za zmago v ligi prvakov, a možnosti, da bo po koncu sezone končal kariero, so 90-odstotne. Dajem mu teh 10 odstotkov možnosti, da nadaljuje naslednjo sezono," piše Di Stefano. 

Da je Ibrahimović gonilna sila Milana, nam pove tudi sporočilo, ki ga je povedal pred tekmo v slačilnici. Trener Milana Stefano Pioli je rekel, da je Ibrahimović s soigralci delil nekaj dragocenega: "V Milanu se vsi spominjajo prvakov, ki so osvojili Scudetto. Če želimo, da se nas spomnijo, imamo tri tekme, da to izpolnimo." 

Koleno mu onemogoča normalen tek

Ne more igrati več kot 10,15 minut. To so potrdili milanski zdravniki. Koleno mu oteče in to mu onemogoča normalen tek. Morda bi operacija preprečila bolečino in jo za nekaj časa olajšala, vendar bi se bolečina vrnila po nekaj mesecih.

Zlatana je pretresla tudi smrt njegovega agenta Mina Raiole, kar je tudi lahko prelomnica v življenju. Če bo Milan osvojil scudetto (italijansko prvenstvo), se zna zgoditi, da Zlatana na igrišču gledamo zadnjič na San Siru proti Atalanti.

Ibrahimović je v Milanu zbral 158 nastopov in dosegel 92 golov ter zabeležil 35 podaj. Od vrnitve v klub pred dvema letoma in pol je odigral 73 tekem in dosegel 36 golov ter 11 asistenc in postal gonilna sila velike vrnitve Milana na vrh italijanskega nogometa.

Povsod, kjer je bil, je osvajal lovorike. Karizmatični Ibra je osvojil tri od petih najmočnejših lig. Štiridesetletni Ibrahimović želi z AC Milanom osvojiti še italijansko prvenstveno lovoriko, nato pa se bo najverjetneje podal v pokoj. Njegovo telo je po 22 letih profesionalne nogometne kariere preprosto iztrošeno. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.