21. 7. 2023, 10:57 | Vir: STA

Znani nogometaš in partnerica žrtev oboroženega ropa (potrebovala sta zdravniško pomoč)

Instagram/donnarumma

Zvezali so ju in jima grozili z orožjem v pariškem stanovanju. 

Italijanski vratar francoskega nogometnega prvaka PSG Gianluigi Donnarumma in njegova partnerica sta bila v noči s četrtka na petek žrtvi oboroženega ropa v svojem pariškem domu. Storilci so za zdaj na begu. Roparji so par, ki je pozneje poiskal pomoč tudi v bolnišnici, zvezali in mu grozili z orožjem v stanovanju v 8. okrožju prestolnice.

Donnarumma je bil med ropom "lažje poškodovan", za zdaj druge podrobnosti niso znane, njegova partnerica pa je na srečo ostala nepoškodovana. Storilci so na begu, preiskavo pa je prevzela pariška pravosodna policija. Policijo je poklicalo osebje bližnjega hotela, kamor se je par zatekel po ropu okoli 3. ure zjutraj, ko se je osvobodil vrvi.

Po navedbah policijskega vira je škoda trenutno ocenjena na pol milijona evrov v "urah, nakitu in luksuznih usnjenih izdelkih". Štiriindvajsetletni Donnarumma naj bi v soboto odpotoval na Japonsko, kamor gre pariški klub na predsezonsko turnejo. V petek naj bi se udeležil tudi prijateljske pripravljalne tekme proti Le Havru.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol