J. B. | 3. 5. 2023, 13:04

Znani nogometaš zajadral v svet kriminala, naslednjih šest let pa bo preživel za zapahi

YouTube/Siete días Marbella/Aris/posnetek zaslona/fotomontaža

Nekoč je navduševal z žogo v nogah, zdaj je njegova realnost zaporniška suknja.

Sergio Contreras Pardo, ki je bil v času svoje nogometne kariere bolj znan pod vzdevkom Koke, je z brcanjem žoge dosegel marsikaj. Odigral je ogromno tekem, zabil kar nekaj golov, igral v dresih znanih klubov in tudi dobro zaslužil. Toda vse našteto mu ni bilo dovolj. Danes 40-letni Koke je po koncu kariere zajadral v svet kriminala in se ukvarjal s predprodajo droge. Policija mu je zdaj stopila na prste in naslednjih šest let bo preživel za zapahi.

Kokeju je grozila še precej hujša kazen. Tožilstvo je zanj zahtevalo kar 16-letno zaporno kazen, toda Španec se je pogodil in v zameno prejel milejšo kazen.

Koke je bil v predkazenski obtožnici označen kot vodja združbe, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem in predprodajo predvsem marihuane in konoplje, a hkrati tudi kokaina.

Policisti so nogometašu in njegovi združbi na prste stopili tudi s pomočjo prisluhov in agentov pod krinko. Policija je na koncu aretirala kar 16 ljudi.

Igral tudi na Portugalskem, v Grčiji, ZDA ...

Leta 1983 rojeni nekdanji nogometaš je kariero začel pri Malagi, kasneje pa igral tudi za Marseille, lizbonski Sporting, Aris iz Soluna, ameriški klub Houston Dynamo, Rayo Vallecano, Baku, Jahn Regensburg, Blooming, NorthEast United, Verio in Aris. V svoji karieri je odigral več kot 300 tekem in zabil 60 zadetkov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol