8. 2. 2024, 19:35 | Vir: STA

Žreb je določil: Slovenija v nogometni ligi narodov s temi državami

Profimedia

Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. 

Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra. Vsaka ekipa bo igrala šest tekem, po tri doma in v gosteh. Tekme skupinskega dela bodo od 5. do 7. septembra, od 8. do 10. septembra, od 10. do 12. oktobra, od 13. do 15. oktobra, od 14. do 16. novembra ter od 17. do 19. novembra.

Tako imenovani play-off, ki je novost v tekmovanju, bo med 20. in 25. marcem 2025. V njem bodo za obstanek oziroma napredovanje iz ene v drugo ligo tretjeuvrščene ekipe iz lige A igrale proti drugouvrščenim iz lige B, tretjeuvrščene iz lige B proti drugouvrščenim iz lige C, najboljši dve četrtouvrščeni ekipi iz lige C pa proti drugouvrščenima v ligi D.

Profimedia

Zmagovalci skupin v ligah B, C in D sicer avtomatsko napredujejo v ligo višje, najslabši v A, B in C pa padejo v eno ligo nižje.

V ligi A bodo v četrtfinale šle prvo- in drugouvrščene ekipe, štiri zmagovalke se bodo nato merile na zaključnem turnirju, ki bo med 4. in 8. junijem 2025, gostila pa ga bo ena od udeleženk.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol