4. 5. 2022, 16:07 | Vir: STA

Nogometaš obtožen zaradi spolne zlorabe

Profimedia

V letošnji sezoni je 26-letni nogometaš odigral 33 tekem v prvi španski ligi.

Igralec Celte Vigo Santi Mina je bil na sodišču v Almerii obsojen na štiri leta zapora zaradi spolne zlorabe ženske leta 2017. Klub Celta Vigo je v izjavi za javnost sporočil, da so proti Mini uvedli disciplinski postopek ter ga začasno izključili s treningov prve ekipe tega kluba elitne španske lige. Sodba še ni pravnomočna. Nekdanji napadalec Valencie in mlade španske nogometne reprezentance do 21 let se bo pritožil na kazen.

Sodnica Tarsila Martinez je ob tem igralcu izrekla tudi odškodnino v višini 50.000 evrov ter prepoved približevanja oškodovanki ali njenemu domu na najmanj 500 metrov za obdobje 12 let. So pa Mino oprostili storitve spolnega napada, kar bi pomenilo daljšo kazen, med osmimi in devetimi leti in pol. Nekdanji soigralec Mine David Goldar je bil oproščen vseh obtožb, da je bil njegov sostorilec pri dejanju.

Žrtev ima duševne posledice

Incident se je zgodil 16. junija 2017 blizu nočnega kluba, ko je Mina skupaj z Goldarjem, oba sta bila takrat člana Valencie, preživljal počitnice v Mojacarju pri Almerii. V skladu s sodnim spisom je bil Goldar v počitniški prikolici, parkirani zraven nočnega kluba, z neimenovano žensko, s katero je imel spolni odnos. Tožilstvo trdi, da je Mina vstopil "popolnoma nag v prikolico z namenom, da bi potešil svojo spolno slo, kljub očitni nasprotni volji žrtve".

Po navedbah sodišča je "obtoženi v svoji prvi izjavi kategorično zanikal, da se je dotaknil žrtve, ko pa so našli njegovo DNK v nožnici žrtve, je bil prisiljen spremeniti svojo različico dejstev in priznati, da je do vaginalne penetracije res prišlo". Žrtev je s kraja pobegnila, po dogodku pa je trpela za telesnimi in duševnimi posledicami ter anksioznostjo.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel