24. 6. 2020, 20:00 | Vir: STA

Nogometaši Mure po zmagi nad Nafto 1903 zmagovalci pokala Slovenije

Profimedia

Nogometaši Mure so zmagovalci pokala Slovenije, potem ko so v finalu na Brdu pri Kranju premagali drugoligaša Nafto 1903 z 2:0 (0:0).

Prekmurski finale pokala se je pričakovano končal s slavjem črno-belih iz Murske Sobote, ki bodo tako igrali v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni. Drugoligaša iz Lendave, ki je prvič igral v finalu, so ugnali po zadetkih Amadeja Maroše in Žana Karničnika. Murska Sobota je tako prišla do druge pokalne zmage po sezoni 1994/95.

Ante Šimundža, trener Mure, je po tekmi povedal: "Pričakovali smo takšno tekmo, trdo, obrambno z Naftine strani, ampak smo se na to tudi pripravili. Vloga favorita je v prvem polčasu malce delala težave, sicer pa smo prevladovali od začetka do konca, tako da je osvojitev pokala povsem zaslužena. Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej. Ponosni smo na to."

Dejan Dončić, trener Nafte 1903: "Ponosen na fante, v prvem polčasu smo bili disciplinirani, nevarni iz protinapadov, zavedali pa smo se, da moramo zdržati v prvih desetih, petnajstih minutah drugega polčasa. A smo dobili gol. Nekaj se je porušilo, toda smo se trudili postaviti nazaj, se odprli in prejeli še drugi zadetek. Fantje so dali maksimum. Poznala se je odsotnost treh igralcev, posledično nismo bili toliko nevarni. Je pa vsak finale neka izkušnja, tudi v klubu lahko vidijo, da gremo v pravo smer. Mislim, da smo se tudi slovenski javnosti dobro pokazali in bomo naredili vse, da pridemo v prvo ligo."