Uredništvo | 17. 7. 2023, 11:28

Poglejte, kaj je izjavil Novak Đoković o zmagovalcu Wimbledona, Alcaraz ob tem prasnil v smeh

Profimedia

Komaj 20-letni Španec Carlos Alcaraz je v nedeljo premagal sedemkratnega prvaka Wimbledona, Srba Novaka Đokovića, ki je o svojem nasprotniku povedal to ...

20-letni teniški up Carlos Alcaraz, ki med poznavalci tenisa že nekaj časa velja za naslednje veliko ime svetovnega tenisa, je v nedeljo postal prvi Španec, ki je po Rafaelu Nadalu osvojil Wimbledon, potem ko je v epskem finalu premagal Novaka Djokovića.

Njegovo zmago so mnogi doživeli kot menjavo generacij, kar je bilo po tekmi tudi eno od prvih vprašanj za mladega Španca.

"To sem storil zase, ne za teniško generacijo. Bilo je sijajno. Premagati Novaka na vrhuncu, pisati zgodovino, premagati ga po tem, ko je bil deset let nepremagljiv na tem terenu - to je zame nekaj izjemnega in nekaj, česar ne bom nikoli pozabil. Je pa lepo tudi za novo generacijo, da sem jim pokazal, da je kaj takega mogoče tudi zanje," je njegove besede povzela srbska Nova.rs.

Novak Đoković in Carlos Alcaraz

Novak Đoković in Carlos Alcaraz

Profimedia

Povedal je še, da moraš, če igraš proti legendi, kakršna je Đoković, izkoristiti vsako priložnost in tvegati. "Treba se je boriti. V drugem setu sem vedel, da bom dobil priložnost, vendar moram biti zbran. Moram ostati v igri in čakati na priložnost. Dobro je bilo, da sem osvojil drugi set, ker če ga ne bi, si verjetno ne bi priigral pokala. Ta zmaga v drugem setu mi je dala veliko samozavesti in motivacije, tako da sem lahko nadaljeval igro z mislijo, da lahko premagam Novaka."

Đoković, ki je pred približno mesecem dni na Roland Garrosu sicer slavil proti Alcarazu, zdaj pa je moral priznati poraz, pa je novopečenega prvaka na novinarski konferenci nasmejal z izjavo, da je "Alcaraz kombinacija njega, Nadala in Federerja".

20-letni Carlos Alcaraz, zmagovalec Wimbledona

20-letni Carlos Alcaraz, zmagovalec Wimbledona

Profimedia

"Noro je, da je Novak rekel nekaj takega, roko na srce. Konec koncev samega sebe smatram za celostnega igralca. Imam dobre udarce, fizično moč, dovolj mentalne zbranosti za tovrstne situacije. Saj ima verjetno prav, ampak ne razmišljam o tem. Ne vem. Mislim, da sem samo Carlos Alcaraz, je pa povsem možno, da imam nekaj izjemnega od vsakega igralca," je po poročanju Nova.rs povedal Alcaraz, ki ga je Đokovićeva izjava nasmejala predvsem zaradi tega, ker ni mogel verjeti, da ga teniški superzvezdnik primerja s tremi najpomembnejšimi imeni svetovnega tenisa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol