5. 5. 2020, 18:00

Odlična novica - Jan Oblak se vrača na treninge!

profimedia
Odlična novica - Jan Oblak se vrača na treninge! (foto: profimedia)

V Španiji se pripravlja teren za povratek nogometa. Vsi nogometaši v španski prvi in drugi ligi bodo ta teden opravili testiranje na novi koronavirus, že konec tega tedna pa bi jim lahko bila omogočena tudi posamična vadba v klubskih prostorih.

Španski premier Pedro Sanchez je v nedeljo odgovornost za odločitev o nadaljevanju nogometnega prvenstva preložil na špansko nogometno zvezo in vodstvo La Lige, španski urad za šport pa je skupno 42 nogometnim klubom v prvi in drugi ligi prižgal zeleno luč za postopno vrnitev v trenažni proces po skoraj dvomesečnem prisilnem premoru po izbruhu pandemije novega koronavirusa.

Največji španski mediji poročajo, da bodo vsi nogometaši v obeh najmočnejših ligaških tekmovanjih tovrstna testiranja opravili sredi tega tedna, po 48 urah pa bodo znani rezultati testov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Día 51

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Vsi, ki bodo po opravljenem testiranju negativni na novi koronavirus, bodo lahko začeli vaditi v klubskih prostorih. V času treningov bodo morali nositi rokavice in biti vsaj dva metra oddaljeni od soigralcev. V klubu bodo morali poskrbeti za razkuževanje klubskih prostorov pred začetkom treningov.

La Liga je prekinjena od sredine marca, do konca pa je preostalo še 11 krogov. Na prvem mestu je Barcelona, ki ima pred drugim Realom dve točki prednosti. Atletico Madrid, kjer igra slovenski reprezentant Jan Oblak, je trenutno na šestem mestu in za Barco zaostaja za 13 točk. Za četrtim mestom, ki še vodi v ligo prvakov, trenutno zaostajajo za točko.

Več si preberite na tej povezvi Sportklub.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.