30. 7. 2021, 08:20 | Vir: STA

OI: Kristjan Čeh se je s tretjim izidom kvalifikacij zanesljivo uvrstil v finale meta diska

profimedia

Atlet Kristjan Čeh je uspešno odprl slovenske nastope v kraljici športov na olimpijskih igrah v Tokiu. V kvalifikacijah meta diska je s 65,45 metra zasedel skupno tretje mesto in se zanesljivo uvrstil v finale. Ni pa napredovanje uspelo tekačici Maji Mihalinec Zidar.

Dlje kot Čeh sta danes disk vrgla le Šved Daniel Stahl (66,12 metra) in Andrius Gudžius iz Litve (65,94 metra).

"Imel sem povečan srčni utrip in bil nervozen, a sem si vseeno s prvim metom zagotovil finale s 65,45 metra. V drugem sem s prestopom vrgel prek 66 metrov, nato pa sem vedel, da sem v finalu in nisem se več prav potrudil, saj sem svoj cilj že dosegel," je po prvi polovici tekme dejal Čeh.

Popoldan se bo zdaj le še zbral za sobotni finale. Ogledal si bo tehniko iz kvalifikacijskega dela, pri čemer mu je danes pomagal Rok Predanič, sicer trener atleta Luke Janežiča, ki je prevzel vlogo snemalca. "Danes nisem pokazal vsega, kar zmorem, jutri pa bom dal vse od sebe in videli bomo, kam bom prišel. Ne bom govoril o mestih, moj cilj je le, da pokažem najboljšo tehniko in najboljši met," je še dejal Čeh, ki pravi, da ima v malenkostih še nekaj rezerv.

Danes je v Tokiu nastopila tudi atletinja Maja Mihalinec Zidar. V kvalifikacijah teka na 100 metrov je dosegla skupno 44. čas in se tako ni uvrstila v nadaljevanje tekmovanj. Z 11,54 sekunde (veter -0,3 m/s) in svojim najboljšim izidom sezone je bila peta v četrti kvalifikacijski skupini.

Med slovenskimi atleti je danes na startni lisi še Klara Lukan, ki jo ob 12.26 čakajo kvalifikacije v teku na 5000 metrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.