12. 2. 2022, 20:38 | Vir: STA

OKS v Kranjski Gori pripravil virtualni sprejem za olimpijce, ki so že doma

profimedia

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes pripravil virtualni sprejem za slovenske olimpijce, ki so se iz Pekinga že vrnili v domovino. Med njimi so bili tudi prejemniki olimpijskih medalj, skakalki Urša Bogataj in Nika Križnar ter deskarja Gloria Kotnik in Tim Mastnak.

Sprejem je sicer potekal v olimpijski vasici v Kranjski Gori, a je OKS ljudi povabil, naj ga zaradi trenutnih epidemioloških razmer spremljajo prek spleta. Kljub temu se jih je nekaj deset zbralo tudi v središču Kranjske Gore.

Navijače sta prišli pozdravit smučarski skakalki Urša Bogataj, ki je zlato olimpijsko medaljo osvojila na posamični in mešani ekipni tekmi, ter Nika Križnar, ki je bila tudi del zlate mešane ekipe, na tekmi posameznic pa je bila tretja. Sprejema sta se udeležili tudi njuni reprezentančni kolegici Ema Klinec in Špela Rogelj.

Bogatajeva je povedala, da je "fajn" biti olimpijska prvakinja, se pa še ne zaveda povsem, kaj ji je uspelo.

Križnarjeva pa je dejala, da je bronaste medalje še bolj vesela kot zlate, saj se je za mešano ekipno tekmo nekako pričakovalo, da bodo prejeli medaljo.

"Sem zelo vesela, upala sem na kolajno, na prejšnjih dveh tekmah sem pokazala, da sem sposobna skočiti na stopničke. Motivacijo sem imela zares visoko, zato pa mi je to tudi uspelo," je poudarila 21-letnica.

Domov so se vrnili tudi že nekateri deskarji, od katerih sta v Kranjsko Goro prišla nosilec srebrne medalje v olimpijskem paralelnem veleslalomu Tim Mastnak in bronasta v isti disciplini Gloria Kotnik.

Slednja je na sprejemu povedala, da je bil olimpijski nastop tekma njenega življenja. Poudarila je, da je na njej za razliko od svojih nastopov v preteklosti zares uživala, kar se je videlo v vsaki vožnji.

"Pred vožnjo za tretje mesto sem si na startu rekla, da ne bom še enkrat četrta, bila sem prepričana, da bom tisto medaljo dobila," je dejala Kotnikova, katere najboljši rezultat do OI je bilo 4. mesto v svetovnem pokalu.

Mastnak pa je dejal, da je še vedno pod vtisom sprejema v domačem kraju.

"Če si četrti v skupnem seštevku svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami in na zadnji tekmi pred igrami drugi, je normalno, da se zavedaš, da si sposoben osvojiti medaljo," je o svojih pričakovanjih pred igrami povedal 31-letnik, ki motivacijo vidi v še bolj žlahtnem lesku olimpijske medalje.

Olimpijcem sta se na sprejemu zahvalila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

Prejemnikom medalj in njihovim trenerskim štabom so olimpijski komite in sponzorji predali tudi čeke. Bogatajevi v vrednosti 30.000 evrov, Križnarjevi 25.000 evrov, Kotnikovi 15.000 evrov, Mastnaku pa 17.500 evrov.

Iz Kitajske se je doslej vrnil le del slovenske olimpijske odprave. Na prizorišču so med drugim še smučarski skakalci, ki jih v ponedeljek čaka ekipna tekma na veliki skakalnici, smučarski tekači, biatlonci in večina alpskih smučarjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord