3. 2. 2022, 11:03 | Vir: STA

Olimpijski ogenj bo zagorel tudi v Kranjski Gori

Xinhua/STA

Olimpijski ogenj bo v petek zagorel tudi v Kranjski Gori v okviru olimpijskega festivala pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Olimpijski ogenj bo prižgala nosilka bronaste olimpijske kolajne v smučarskem teku Vesna Fabjan, slovenska zastavonoša na zimskih olimpijskih igrah leta 2018 v Pyeongchangu.
 

Olimpijski festival Peking 2022 je pripravil Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora, Smučarsko zvezo Slovenije in nacionalnim radiem Val 202, so sporočili iz OKS.

Ves čas olimpijskih iger, od 4. do 20. februarja, bo v Kranjski Gori pester olimpijski program. Obetajo se predstavitev različnih športnih panog na snegu in ledu, kot so veleslalom, smučarski skoki na priložnostni skakalnici, curling, biatlon, tek na smučeh, golf in odbojka na snegu, hokej na snegu in ledu.

Na velikem zaslonu ob vznožju smučarske proge Mojca 2 si bo v neposrednem prenosu možno ogledati prenos olimpijskih tekem iz Pekinga. V večernem programu bodo Slovensko olimpijsko vasico, kot je ob tej priložnosti poimenovana Alpska vasica, središče Kranjske Gore, obiskali številni športni gostje, olimpijci. Pripravili bodo tudi olimpijski kviz.

Vesna Fabjan je pred štirimi leti na slovesnosti ob začetku zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu nosila slovensko zastavo. Tokrat bodo v njeni družbi, v petek z začetkom ob 18. uri. dvignili olimpijsko zastavo in prižgali olimpijski ogenj.

Olimpijski festival Peking 2022 bo potekal v šestih krajih po Sloveniji, 9. februarja v Novi Gorici (pred Supernovo Mercator), 9. in 10. februarja na smučišču Kope, od 11. do 13. februarja v Velenju (Vista - park z razgledom), 14. in 15. februarja v Celju (Krekov trg) ter 16. in 17. februarja v Brežicah (plato pred Športno dvorano Brežice).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec