17. 7. 2020, 15:08 | Vir: STA

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so zagotovili vsa prizorišča za izvedbo iger

Profimedia
Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so zagotovili vsa prizorišča za izvedbo iger (foto: Profimedia)

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so zagotovili vsa prizorišča za izvedbo iger, ki so jih zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili iz letošnjega na naslednje leto in so predvidene med 23. julijem in 8. avgustom 2021, so potrdili japonski prireditelji, in dodali da bo koledar OI praktično nespremenjen.

S tem je odpravljena ena izmed največjih ovir na poti do OI. Tisti, ki so že kupili vstopnice, pa se iger naslednje leto ne bodo mogli udeležiti, bodo denar začeli dobivati nazaj ob koncu letošnjega leta, je ob robu generalne skupščine Moka povedal pooblaščenec OI za logistiko Hidemasa Nakamura.

Koledar tekmovanj bo ostal skoraj povsem isti, kot so ga pripravili za morebitno letošnjo izvedbo, nekaj manjših sprememb bodo naredili le zaradi logističnih razlogov, je pojasnil Nakamura.

"Pred nami je še precej dela, toda enega od temeljnih kamnov smo postavili. Zdaj športnice in športniki vedo, kdaj bodo imeli tekmovanja, ter se bodo lahko nanje ustrezno pripravili," je izpostavil Nakamura.

Še vedno pa ni mogel odgovoriti na vprašanje o vsaj okvirnih stroških, saj se po njegovih besedah poglabljajo v vsako možno znižanje, ki ne bi ogrozilo izvedbe. Tako sta v pretresu izdatkov tudi odprtje in zaključna slovesnost iger, ki vedno predstavljata velik strošek organizatorjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.