9. 3. 2024, 16:06 | Vir: STA

Rogla brez zmage, a se mu lahko vseeno smeji

Profimedia

Predzadnja etapa je bila zaradi izredno slabega vremena skrajšana. In kako se je izkazal slovenski kolesarski as?

7. etapa Dirke Pariz-Nica se je odvila v dežju in mrazu, porav zaradi slabega vremena pa so jo organizatorji skrajšali na 104 kilometre. Zmagal je Rus Aleksandr Vlasov. Za Vlasova je bila to 12. zmaga v karieri in prva po 21 mesecih, ko je nazadnje dobil peto etapo dirke po Švici 2022.

Roglič dodal k zadovoljstvu ekipe

Za zadovoljstvo v ekipi Bora-Hansgrohe pa je s tretjim mestom poskrbel še Primož Roglič. Med oba člana nemške ekipe se je vrninil Belgijec Remco Evenepoel (Soudal - Quick Step). Rumeno majico vodilnega na dirki je zadržal Američan Brandom McNulty (UAE EMirates). 

Profimedia

Organizatorji so morali etapo zaradi močnega sneženja v zadnjih dneh spremeniti in prestaviti bolj na jug. Etapa od Nice je bila nespremenjena prvih 89 km, zadnjih 15 km pa je potekalo navkreber do vrha La Madone d'Utella (15,1 km/5,7 %).

Na zadnjem vzponu je sprva Evenepoelova ekipa narekovala močan ritem, nakar je Belgijec tudi napadel, a se ni otresel vseh tekmecev. Je pa napad uspel Vlasovu, ki ni nevaren v skupnem seštevku. Nabral si je nekaj prednosti in ciljno črto na vrhu vzpona prečkal osem sekund pred zasledovalci. Drugi je bil Evenepoel, ki je bil tik pred Rogličem.

Kako kaže v skupnem seštevku?

V skupnem seštevku je s sedmim mestom McNulty (+0:27) za las ohranil vodstvo. Ima še štiri sekunde naskoka pred danes petouvrščenim rojakom Matteom Jorgensonom (Visma-Lease a Bike). Tretji je Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) z zaostankom 34 sekund. Zmagovalec petkove etape je bil danes četrti.

Roglič je v skupni razvrstitvi z 11. napredoval na šesto mesto in za vodilnim pred zadnjo etapo zaostaja 1:21 minute.

Na dirki je nastopal še en Slovenec Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki pa je danes v zahtevnih vremenskih pogojih kot deset drugih kolesarjev odstopil. V nedeljo bo na vrsti zahtevna zadnja etapa v okolici Nice (109,5 km) s petimi kategoriziranimi vzponi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol