14. 10. 2019, 18:38 | Vir: STA

Papež pomotoma postal oboževalec nogometnih svetnikov

profimedia

Papež Frančišek je v nedeljo zjutraj pomotoma postal oboževalec ekipe severnoameriškega nogometa NFL New Orleans Saints. A je šlo zgolj za pomoto njegovih sodelavcev z objavo na družbenem omrežju Twitter. Javnost je čivk hitro opazila in postal je spletna senzacija.

Papež je v nedeljo zjutraj med mašo v Vatikanu kanoniziral pet novih svetnikov in v angleščini tvitnil: "Danes se zahvaljujemo Gospodu za naše nove #svetnike (saints)."

A Frančišek oziroma njegovi sodelavci kot kaže niso vedeli, da ima vsaka ekipa v ligi NFL svoj ključnik, s klikom na #saints so namreč uporabniki takoj prišli na profil Twitter ekipe New Orleans Saints.

Tviteraška druščina si je papeža privoščila na različne načine. Nekateri so želeli blagoslov za svoje ekipe, drugi so se tvitu smejali, tretji se zgražali.

Nogometaši New Orleansa so kasneje v nedeljo s 13:6 premagali Jacksonville Jaguars in se za zmago hudomušno zahvalili papežu ter njegovemu blagoslovu.

Ekipa New Orleans Saints, ki je leta 2009 osvojila Super Bowl, ima na Twitterju skoraj 1,5 milijona sledilcev, papež Frančišek, ki tvita ni zbrisal, pa 18,1 milijona.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.