K. Ž. | 13. 3. 2024, 14:35

Padec nekdanje nogometne legende: včasih njegovi dnevi prežeti s slavo, zdaj z alkoholom

Profimedia

Včasih je zaslužil 150.000 evrov na mesec, zdaj pa živi v sobi za goste v hiši svoje agentke.

56-letni Paul Gascoigne je bil nekoč cenjen nogometni superzvezdnik, nato pa je zapadel v alkohol. Njegovi driblingi in spektakularni goli so nekoč veljali za legendarne, nekdanji športnik pa zdaj samo sam doma pije. "Včasih sem bil vesel pivec, zdaj pa nisem več. Sem žalosten pivec," je dejal Gascoigne v podkastu High Performance Podcast.

Že med svojo kariero je namreč zapadel v alkohol in mamila, spremljali so ga tudi številni škandali. Nekdanji zvezdnik pa je zdaj že zdavnaj zapil in zapravil svoje bogastvo. Kolikokrat se je zdravil zaradi svoje odvisnosti, ni jasno, pred kratkim pa se je spet udeležil srečanja anonimnih alkoholikov, poroča Bild.

Profimedia

Pred štirimi leti je Gascoigne imel poseg, s katerim je zmanjšal uživanje alkohola. V želodčno sluznico so mu všili tako imenovane kroglice, da mu ob uživanju alkohola postane slabo. Sprva je bila operacija uspešna, zdaj pa ni več tako. "Ko mi je slabo, si privoščim še eno pijačo, da se dvignem," je priznal.

Med svojo nogometno kariero je za angleško reprezentanco igral 57-krat. Med drugim je igral za Tottenham, rimski Lazio in Everton. Po upokojitvi pa so stvari šle le še navzdol.

Več let je preživel v barih, zaporu in bolnišnici. "Štiri steklenice viskija in 16 črtic kokaina," je opisal svojo dnevno uporabo. Že leta 2008 je bil njegov takrat dvanajstletni sin zaskrbljen za njegovo zdravje. "Moj očka bo umrl," je takrat povedal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol