A. B. | 2. 1. 2023, 14:45 | Vir: STA

Peléjevo zadnje slovo: navijači so se zbrali na domači zelenici (VIDEO)

Twitter/Bolarinwa Olajide/David Kime/fotomontaža

Številni oboževalci kralja nogometa so obiskali stadion, kjer se je izuril kot trikratni svetovni prvak. V središču zelenice se bodo lahko od njega zavedno poslovili. 

Krsto s truplom legendarnega brazilskega nogometaša Peleja so pripeljali na stadion njegovega nekdanjega kluba Santosa, kjer se bodo navijači lahko poslovili od trikratnega svetovnega prvaka s svojo reprezentanco.

Kolona avtomobilov s krsto nekdanjega legendarnega nogometaša je prispela na stadion Estadio Urbano Caldeira v okrožju Vila Belmiro v ponedeljek zgodaj zjutraj, so poročali lokalni mediji.

Številni so želeli izreči zadnje slovo 

Številni navijači so že prej z zastavami čakali pred vhodom na stadion. Karavana vozil je v spremstvu policije in gasilcev približno dve uri prej odšla iz približno 80 kilometrov oddaljene bolnišnice Albert Einstein v Sao Paulu, kjer je Pele v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let.

Krsto trikratnega zmagovalca svetovnega prvenstva so postavili v osrednji krog stadionskega igrišča, so še sporočili iz Pelejevega dolgoletnega kluba Santos.

Navijači lahko hodijo mimo krste na razdalji približno pet metrov. Spoštovanje naj bi v naslednjih urah izrazil tudi novi brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva. Krsta bo na sredini igrišča stala 24 ur.

V torek bo pogrebni sprevod ponesel truplo skozi sosesko, kjer še vedno živi Pelejeva mati, do pokopališkega stolpa Memorial Necropole Ecumenica. Pogreb bo potekal v ožjem krogu družine. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol