6. 2. 2022, 13:50 | Vir: STA

Peter Prevc razočaran četrti, za bron mu je zmanjkalo pičle pol točke

profimedia

Današnje slovenske nastope na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu je zaznamoval skakalec Peter Prevc. Dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija 2014 je bil na srednji skakalnici na dobri poti do tretje, vendar je po nesrečnem razpletu sodniških ocen za pol točke ostal brez odličja na četrtem mestu. Smukači pa so zaradi vetra ostali brez tekme.

Po tekmi je Peter Prevc komaj zadrževal solze.

"V bistvu je žalostno. Ostal sem praznih rok, čeprav ... Če bi bila to tekma svetovnega pokala, bi bil veliko bolj zadovoljen, kot sem zdaj. To je tekma, na kateri ni izgovorov, da bo jutri bolje, ker ne bo. Ali pa, da je še veliko tekem in se bo že sestavilo. Zelo dobro sem 'oddelal', najbolje, kot sem lahko, vendar včasih to ni dovolj," je v prvem odzivu za STA dejal najstarejši od bratov Prevc.

Naslov prvaka je zanesljivo osvojil Ryoyu Kobayashi, vodilni že po prvi seriji. Srebro je presenetljivo osvojil avstrijski veteran Manuel Fettner, bron pa Poljak Dawid Kubacki, ki je na zmagovalni oder skočil z osmega mesta po prvi seriji.

Timi Zajc je v finalu z odliko popravil vtis in z 18. mesta napredoval na končno deveto, Anže Lanišek, deveti po prvi seriji, je svojo prvo olimpijsko preizkušnjo končal na 13. mestu, na tej napravi pa se nikakor ni znašel Lovro Kos, ki je bil 28.

Več si lako preberete TUKAJ.

Danes bi moral biti na sporedu tudi moški smuk, vendar je bil veter močnejši od organizatorjev, tako da so ga prestavili na ponedeljek, ko je na sporedu tudi ženski veleslalom. Na startu olimpijske preizkušnje so bili trije Slovenci Miha Hrobat, Boštjan Kline in Nejc Naraločnik, ki bodo tako morali še počakati na svoj prvi start.

Zato pa je svoj prvi olimpijski nastop opravil tekač Miha Ličef. Edini Slovenec v današnjem skiatlonu je zasedel 62. mesto. Zmagal je Rus Aleksandr Boljšunov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol