10. 12. 2020, 18:09 | Vir: STA

Peter Prevc: Gre za pošteno odločitev

Bobo

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc med pogovorom z mediji še ni bil pretirano razočaran, da si ni priboril mesta za svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Dejal je, da bo to prišlo čez nekaj časa. Dejstvo je, da v petek ne bo del SP, saj je na treningu storil premalo, da bi se uvrstil med štiri, ki so si zagotovili nastop v kvalifikacijah.

"Storil sem vse, kar sem lahko, tudi skoki so bili boljši kot pretekli vikend, a bilo je premalo, saj so bili drugi fantje iz reprezentance močnejši in boljši. Tako da gre za pošteno odločitev," je priznal 28-letni skakalec iz Selške doline.

Pred štirimi leti je Prevc postal svetovni prvak v poletih na Kulmu, pred dvema letoma pa je z reprezentanco osvojil srebro na ekipni tekmi v Oberstdorfu. Tokrat je ostal brez nastopa že v kvalifikacijah, za katere je glavni trener Gorazd Bertoncelj izbral na treningih daljše Bora Pavlovčiča, Domna Prevca in Timija Zajca, ki so se pridružili Anžetu Lanišku, ki je imel mesto zagotovljeno že prej.

"Razočaranje je, ampak za to sem si kriv sam, saj nisem izpolnil svoje obveznosti po dolgih poletih. S tem se je treba soočiti in rešiti težave," je povedal najuspešnejši slovenski skakalec po številu zmag v svetovnem pokalu.

"Danes se nisem najbolje znašel. Sam odskok je bil boljši kot tisti v torek na treningu. Ob preletu in v zraku pa se je napravila razlika, saj se nisem dvigal od doskočišča," je svoja poleta na treningu opisal najstarejši od bratov Prevc.

Čeprav puške v koruzo za nedeljski nastop na ekipni tekmi še ni vrgel, se zaveda, da se bo težko pokazal dovolj, da prehiti katerega od četverice na treningu boljših slovenskih letalcev.

"Nekaj bi moral prej dokazati, da bi dobil priložnost. Mogoče bom šel kakšen dan na letalnico kot predskakalec, da se pripravim. Mogoče v petek ali soboto. Tako ... bolj za dušo," je dejal nekdanji svetovni prvak in za konec dodal: "Domov zagotovo še ne grem."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol