17. 7. 2018, 15:35 | Vir: STA

Peter Prevc na še eno operacijo gležnja

Najboljši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc ima pred novo sezono precej smole s poškodbo gležnja. Potem ko je po aprilski operaciji prehitro začel vaditi na polno, mu je gleženj zatekel, zato so se odločili za popolno mirovanje. A tudi to ni prineslo izboljšanja, zato Prevca zdaj čaka nova operacija, je potrdil trener Gorazd Bertoncelj.

Potem ko je glavni trener slovenske A-reprezentance Gorazd Bertoncelj že pred tednom dni na celinskem pokalu v Kranju potožil, da se stanje Prevčevega gležnja ne izboljšuje po željah, je zdaj jasno: potrebna bo še ena operacija, zdravniki mu bodo že danes opravili še en artroskopski poseg na levem gležnju.

"Največja je skrb za Petra Prevca, ki se mu je stanje poškodovanega gležnja poslabšalo in veliko vprašanje je, kdaj bo lahko začel s pravim treningom. Pred tednom dni je kazalo že bistveno bolje," je v Kranju že pred tednom dni za STA povedal Bertoncelj, zdaj pa je jasno: Petra čaka nov operativni poseg."Gre za manjši poseg, čiščenje gležnja," je danes uvodoma za STA dejal glavni trener slovenske reprezentance, ki bo konec tedna z ekipo začel poletno veliko nagrado.

"Zdravniki sumijo, da gre za tujek v gležnju, zato ga bodo očistili. Jaz res upam, da bo potem vse v redu. Mesec dni je bilo vse običajno, Peter je normalno treniral, potem pa se je njegov gleženj začel odzivati na vse - če je treniral ali pa miroval. Vseeno je bilo. Zato smo se odločili za še en operativni poseg," je pojasnil Bertoncelj in razkril: "Tudi zdravniki so presenečeni, kako se je odzval Petrov gleženj, da se je tako zapletlo. Res redko pride do takšnih komplikacij. Upam, da bo to zdaj zadnji poseg." Ker ne gre za večji poseg, se bo po najbolj optimističnih napovedih Peter Prevc na skakalnice lahko vrnil nekje sredi avgusta, je še povedal Bertoncelj.

Javil se je tudi Peter Prevc in razkril, da ga operacija čaka že danes. "Rehabilitacija ni šla po načrtih. Danes mi bodo še enkrat operirali gleženj in v bistvu bodo zdravniki šele med posegom zares videli, za kaj natančno gre. Tako da bo jutri več znano, kako naprej," je sporočil 25-letni šampion, ki upa, da bo poseg uspel in bo lahko mirno nadaljeval okrevanje in priprave na zimsko sezono.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.