5. 5. 2021, 12:16 | Vir: STA

Petra Vlhova potrdila sodelovanje s Maurom Pinijem, ki je treniral Tino Maze

Stanko Gruden/STA

Petra Vlhova, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark v sezoni 2020/21, se bo na zimske olimpijske igre prihodnje leto v Pekingu pripravljala z novim trenerjem. Slovaška smučarka je na svojem Instagramu potrdila sodelovanje s Švicarjem Maurom Pinijem, ki je treniral Slovenko Tino Maze in Švicarko Laro Gut-Behrami.
 

Petindvajsetletnica je po koncu sezone končala sodelovanje z Italijanom Livijem Magonijem, nekoč prav tako trenerjem slovenske šampionke Mazejeve. Pini pa je prav tako sodeloval s Korošico ter jo popeljal k dvema naslovoma olimpijske zmagovalke v Sočiju 2014 - v smuku in veleslalomu.

"Da, to so zimske olimpijske igre, a če v petih letih izstrelite vse krogle, ki jih imate, ne vem, kako bi se izšlo v Pekingu," je po koncu sodelovanja z Magonijem za slovaške medije dejal oče Vlhove Igor.

Pred sodelovanjem z Mazejevo je 55-letni švicarski strokovnjak sodeloval z Gut-Behramijevo. Pod njegovim vodstvom je zabeležila prve mednarodne uspehe. Švicarka je bila v minuli sezoni prva tekmica Vlhove za veliki kristalni globus, boj, ki ga je na koncu končala za Slovakinjo.

Domačin iz Ticina je treniral tudi švicarsko moško reprezentanco in Španko Mario Contreras. V zadnjih letih je bil strokovni komentator za smučanje na švicarski televiziji, delal je tudi kot vodja smučišča Airolo-Pesciüm.

Pini je bil že pred petimi leti na seznamu Igorja Vlhe, a se je ta nato odločil za Magonija. V ekipi Vlha ostajata slovaški trener Matej Gemza in italijanski trener in serviser Matteo Baldissarutti. Glavni cilj Vlhove v prihodnji sezoni bodo OI, kjer bo njen cilj osvojiti prvo medaljo pod petimi obroči.

Magoni uradno še ni razkril, kam ga bo v prihodnje zapeljala trenerska pot. V medijih se omenja tudi možnost, da bi sodeloval s slovensko smučarko Meto Hrovat. Panoga za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije bo trenersko sestavljanko predvidoma razkrila na četrtkovi novinarski konferenci.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.